Va prezint un proiect cu conotatii personale, si cu un imens adaos emotional familial: reconditionarea unui suport de lighean din perioada anilor ’40. Urmeaza detalii speciale cu recomandari si sfaturi tehnice trecute prin filtrul know-how al stockistului autorizat Chalk Paint™ si al experientei personale.

Am vrut sa prind exact, deja in titlu, finetea atotputernicilor legaturi dintre fiecare dintre noi, si obiectele mostenite din familie. V-am pregatit in miez de vara o poveste ce a transformat viata familiei mele intr-o calatorie de timp – numai prin atingerea cu drag si cu Chalk Paint al unui mobilier uitat de demult. Va dau detalii personale si technice – cu fotografiile realizate de Allmycrafts.

17

Povestea mea incredibila de descoperit comori incepe in Ciceu, Harghita, in casa familiala a sotului meu, unde am ales sa ne stabilim cu cei doi copii mici. Decizia a constat in retragerea din municipiul Miercurea-Ciuc, simpatic dealtfel, dar devenit dintr-o data mult prea aglomerat si stresant pentru micuta noastra familie. Asa ca ne-am mutat la 10 minute de oras, unde, am gasit depozitat o sumedenie de mobilier vechi, suspinand parca spre a fi iubite, intretinute, folosite din nou. Astfel le-am transformat pe rand cu vopseaua decorativa Chalk Paint™ – si aici am si atelierul de creatie Allmycrafts. Dar, depre toate acestea va voi mai povesti pe larg, acum insa va voi destainui o descoperire incredibila, de care se leaga o frumoasa experienta.

24Acest suport original de lavoir zacea in podul casei, si a fost folosit in rutina de zi de zi al stramosilor sotului meu. Cand l-am descoperit, prima oara, de departe mi s-a parut a fi un scaun bizar. Mi se parea scaun si pentru ca era astupata gaura ligheanului, deci avea partea de sus regandita la timpul sau, prin aplicarea unei bucati de scanduri. Inreband familia, am inteles ca l-au folosit pe post de masuta.

Dar cand l-am eliberat de panza de paianjen si de praf, am incremenit de descoperire. Da, este ceva de nedescris. O particica ramasa aici de la inceputul secolului XX. Cand l-am sters de praf, simteam atingerea stramosilor.

Asa ca mi-a revenit mie marea onoare, sa dispun de re-transformarea in suport de lighean: fiecare moment mi-a conferit o bucurie imensa, vazand, cum aceasta piesa de folosinta seculara redevine, renaste sub ochii nostri.

Iar dupa ce mesterul l-a restaurat, puteam sa ma apuc de conservare si decorare cu ajutorul produselor Chalk Paint™. In acel moment deja aveam proiectul extrem de clar definit in adancul inimii: misiunea de a-l reinvia si de a-l introduce iarasi in viata familiei mele, exact pe postul original.

Pentru detalierea procedeului tehnic, incepand cu acest post, am sa va prezint un fel de Carte de vizita Allmycrafts, care va va ghida in identificarea exacta a proiectului, dupa parametrii tehnici.

Carte de Vizita Allmyacrafts:

 3 12

Proiectul primeste acest grad de *** pentru ca necesita si insusirea tehnicii folosirii sablonului – care se castiga prin practica. Dar va ajut cu acest post prin sfatul pregatit numaidecat. Stencilul combinat cu lac mi-a dat putina durere de cap si mie: deastfel, va previn (ca si invatatura): daca incercati finisarea proiectului cu lac – si in cazul de fata nici nu exista alta optiune, fiind mobilier de baie vintage, cu contact posibil frecvent cu apa –, trebuie s-o lacuiti dinainte sa actionati cu motivul floral (technica de sablonare in general).

Deci, durata de 3-4 ore de munca se compune astfel:

  1. Pregatirea mobilei (stergere, uscare): 10 minute
  2. Vopsire cu Chalk Paint: 20 de minute pentru fiecare strat – eu am aplicat in 2 straturi
  3. Uscare: 30 de minute
  4. Primul strat de lac pe baza motivelor: 10 minute
  5. Stencil + decorarea marginilor cu albastru: 20 minute
  6. Uscare: 30 min
  7. Aplicarea lacului (peste tot): 20 min
  8. Uscare: 30 min

18

Daca am calculat corect, putei sa inaugurati noul vostru mobilier de baie vintage rustic in numi 4 ore – dar desigur, puteti sa mai asteptati cate un pic la uscare, sau poate tine putin mai mult aplicarea sablonului – oricum, durata este orientativa, e important, sa o faceti in ritmul vostru.

 Nota importanta: daca nu-mi urmati sfatul cu lacuirea dubla, foarte probabil, ca motivul floral va fi dizolvat un pic de lac. Poate fi estetic, dar daca nu acesta era proiectul, este bine s-o evitati. Eu doream contururi clare, asa ca a trebuit s-o revopsesc, si sa aplic sablonul de doua ori.

Ce credeti, oare am gasit in podul casei chiar si un lighean perfect compatibil? Corect! L-am curatat, si… priviti fotografiile!

1  19

10  2

Va dati seama, suntem nespus de bucurosi in familie.

Unde il tinem? Pe timp de vara, ne-am decis il tinem chiar asa, cum vedeti in fotografii: este comoara noastra din curte, si pot sa va relatez, ca este extrem de indragit si de copii, care se spala in ea in timp de joaca.

Ne simtim cu totii extrem de entusiasmati si norocosi, avandu-l in folosinta din nou pentru generatia cea mai tanara…

Va doresc sa aveti experiente la fel – si nu uitati, sa-mi povestiti! Ma puteti contacta oricand – cu orice intrebare – pe messenger https://www.facebook.com/allmycrafts.ro

Va doresc o vara plina cu descoperiri si comori!

IMG_7405

P.s. In calitatea mea de prim distribuitor in Romania al renumitei Annie Sloan Chalk Paint™, sunt onorat sa va invit sa aruncati o privire si pe pagina noastra oficiala Facebook: Annie Sloan Romania https://www.facebook.com/Annie-Sloan-Romania-1682192475346968 .