TERAPIE PRIN CULOARE IN CAMERA COPILULUI

/, Annie Sloan Chalk Panit, Design/TERAPIE PRIN CULOARE IN CAMERA COPILULUI

TERAPIE PRIN CULOARE IN CAMERA COPILULUI

Incetul cu incetul, anul scolar se sfarseste, nici nu stiu cine asteapta mai bine, copiii sau parintii… Vara avem timp destul sa ne gandim, cum ne-am putea ajuta copilul sa aiba chef de invatat, cum l-am putea incuraja sau motiva.

Cateodata nu trebuie mare lucru, si o mica schimbare in mediul inconjurator poate aduce efecte benefice. De exemplu o culoare linistitoare, calmanta, in care copilul isi petrece timp cu bucurie.

Acum e mai usor decat pare introducerea unor culori in camin. Avem la indemana trei tipuri de vopsele pentru acest scop:

Fiecare tip de vopsea are un paletar bogat, cu nuante fascinante pentru un design unic. Au fost concepute astfel, incat sa pot fi folosite de oricine, fara orice experienta in domeniu.

Precis ai auzit deja despre efectul benefic al culorilor, care, printre altele, ajuta la invatat si are un efect pozitiv asupra functionarii creierului. Iata cateva informatii interesante despre ce culori ar trebui folosite in camera copiilor pentru a fi optime pentru studiu, relaxare si alte activitati. De exemplu cremul, galbenul, portocaliul deschis joaca un rol important in stimularea memoriei si creativitatii. Nuantele deschise stimuleaza perceptia vizuala, ceea ce are ca rezultat buna memorare a informatiilor.

Culorile in viata de zi cu zi

Cunoscand rolul culorilor, putem planifica si mobila cu usurinta interioarele folosite de copii in mod optim. Nuantele le alegi pe baza scopului nostru. Daca vrem sa stimulam activitatea creierului, alegem un rosu, portocaliu sau galben. Daca vrem sa ajutam relaxarea si linistea, alegem un albastru, verde sau violet. Trebuie insa sa cunoastem aceste conotatii sa facem alegerile optime pentru personalitatea copilului nostru.

Introdu in mod deliberat culori in camera copiilor

Specialistii se ocupa de terapia prin culoare de mult timp, iar o serie de cercetari dovedesc efectele pozitive ale acesteia. Culorile reci radiaza liniste sufleteasca, in timp ce tonurile calde revigoreaza. In acelasi timp, combinatia acestora in camera copiilor este utila, si chiar recomandata, deoarece astfel pot fi cu adevarat eficiente.

Semnificatia si utilizarea culorilor

Pentru a utiliza o culoare pentru un scop anume, trebuie sa-i cunoastem caracteristicile si efectele. Iata cele mai frecvente culori in camere de copii:

TURCOAZ

Mobilierul si decoratiunile de culoare turcoaz compenseaza efectele nocive ale dispozitivelor electronice.

ALBASTRU

Albastrul calmeaza si imbunatateste foarte mult somnul, de aceea poate fi folosit special la copiii cu tulburari de somn. Poti crea un colt prietenos in albastru in combinatie cu alte culori.

VISINIU

Visiniul stimuleaza creativitatea, deci daca acesta este scopul nostru, ar trebui sa-l folosim cu indrazneala, dar nu in exces.

VIOLET

Daca copilul tau este implicat in mod constant in conflicte, atunci cu siguranta merita sa introduci culoarea violet in spatiul lui de locuit.

PORTOCALIU

In cazul copiilor cu personalitate retrasa, fara incredere in sine, utilizarea portocaliului poate oferi o solutie. Este o culoare populara atat la fete, cat si la baieti.

ROSU

Amplifica buna dispozitie, dar prea mult rosu poate supraincarca sistemul nervos.

VERDE

Verdele are efect de echilibrare, armonizare, calmare, poate fi folosit pentru copiii sensibili si nesiguri.

GALBEN
 
Are un efect revigorant, ajuta la comunicare si are un efect motivant. Daca totdeauna trebuie sa-ti sacai adolescentul sa-si scrie temele, atunci galbenul iti poate veni in ajutor.
Pe langa culorile simple mentionam si o combinatie reusita: albastru cu verde. Multi se tem sa le foloseasca impreuna, desi au un caracter terapeutic cu adevarat eficient. Albastrul sugereaza liniste si pace, ajuta la concentrare, armonizeaza sufletul. Verdele motiveaza si da putere. Impreuna cele doua culori pot aduce rezultate uimitoare.

Precum vezi, posibilitatile sunt nenumarate. Trebuie doar sa te decizi, ce ar avea nevoie copilul tau, si sa te apuci de treaba de-a lungul verii in zilele libere sau in weekenduri. Vopselele sunt ecologice, pe baza de apa, si cel mai important, sunt toate toy safe, adica nu sunt nocive pentru copii. Esti in siguranta totala cu aceste vopsele, nu poti sa dai gres la copii! Iti spun din experienta: le plac la nebunie culorile stridente de pe paletar. Daca nu ma crezi, intreaba-ti copilul! 🙂

2023-06-23T11:17:20+03:00