Incetul cu incetul, anul scolar se sfarseste, nici nu stiu cine asteapta mai bine, copiii sau parintii… Vara avem timp destul sa ne gandim, cum ne-am putea ajuta copilul sa aiba chef de invatat, cum l-am putea incuraja sau motiva.

Cateodata nu trebuie mare lucru, si o mica schimbare in mediul inconjurator poate aduce efecte benefice. De exemplu o culoare linistitoare, calmanta, in care copilul isi petrece timp cu bucurie.

Acum e mai usor decat pare introducerea unor culori in camin. Avem la indemana trei tipuri de vopsele pentru acest scop:

Fiecare tip de vopsea are un paletar bogat, cu nuante fascinante pentru un design unic. Au fost concepute astfel, incat sa pot fi folosite de oricine, fara orice experienta in domeniu.

Precis ai auzit deja despre efectul benefic al culorilor, care, printre altele, ajuta la invatat si are un efect pozitiv asupra functionarii creierului. Iata cateva informatii interesante despre ce culori ar trebui folosite in camera copiilor pentru a fi optime pentru studiu, relaxare si alte activitati. De exemplu cremul, galbenul, portocaliul deschis joaca un rol important in stimularea memoriei si creativitatii. Nuantele deschise stimuleaza perceptia vizuala, ceea ce are ca rezultat buna memorare a informatiilor.

Culorile in viata de zi cu zi

Cunoscand rolul culorilor, putem planifica si mobila cu usurinta interioarele folosite de copii in mod optim. Nuantele le alegi pe baza scopului nostru. Daca vrem sa stimulam activitatea creierului, alegem un rosu, portocaliu sau galben. Daca vrem sa ajutam relaxarea si linistea, alegem un albastru, verde sau violet. Trebuie insa sa cunoastem aceste conotatii sa facem alegerile optime pentru personalitatea copilului nostru.

Introdu in mod deliberat culori in camera copiilor

Specialistii se ocupa de terapia prin culoare de mult timp, iar o serie de cercetari dovedesc efectele pozitive ale acesteia. Culorile reci radiaza liniste sufleteasca, in timp ce tonurile calde revigoreaza. In acelasi timp, combinatia acestora in camera copiilor este utila, si chiar recomandata, deoarece astfel pot fi cu adevarat eficiente.