A venit sezonul cald, si vrem sa petrecem cat mai mult timp afara. Mobila de exterior trebuie la fel reconditionata din cand in cand. De fiecare data la inceput de sezon reapare aceeasi intrebare: se poate folosi Annie Sloan Chalk Paint™ in exterior?

Absolut! Chalk Paint™ se comporta la fel de bine si in aer liber! Ofera o modalitate ieftina de a improspata mobilierul de gradina, gardurile, ghivecele pentru plante, soproanele si chiar peretii. Alege culori stralucitoare pentru a aduce un plus de impact gradinii tale chiar si atunci cand florile nu infloresc. Sau folosește tonuri reci de roz si neutre pentru a crea spatii exterioare sofisticate, minimaliste, chic.

Exista cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand utilizezi Chalk Paint™ in aer liber, deci citeste cele de mai jos inainte de a incepe.

Cel mai important: NU recomandam folosirea vopselelor Annie Sloan Wall Paint sau Annie Sloan Satin Paint in exterior! Doar Annie Sloan Chalk Paint™ se preteaza pentru asemenea proiecte.

Cum vopsim mobilierul de exterior?

Inainte de a incepe, sterge mobila pentru a indeparta panzele de paianjen, murdaria si praful. Daca mobila are parti ruginite sau vopsea veche decojita, recomandam sa o smirgheluiesti inainte de a revopsi. Desi se poate vopsi peste acestea, ele vor compromite finisajul, continuand sa se dezlipeasca sub Chalk Paint™. In cele din urma, rugina si vopseaua veche se vor desprinde cu vopsea cu tot! Deci nu economisiti acest mic efort ca finalul sa fie extraordinar.

Vestea buna e ca nu trebuie sa slefuiesti (nici) mobilierul de exterior inainte de a vopsi. Sunt exceptii, de exemplu suprafetele stralucitoare cum ar fi mobilierul de gradina din plastic.

Ca si in cazul utilizarii Chalk Paint™ in interior, nu este nevoie sa pregatesti sau sa dai cu primer mobilierul de exterior. Aplica culoarea dorita de Annie Sloan Chalk Paint™ pe mobila curata folosind pensule rotunde pentru un finisaj texturat, pensule plate pentru un finisaj neted, contemporan, sau trafalet, daca ti-e mai usor, si lasa mobila sa se usuce (cel putin 2-3 ore). Esti aproape gata, trebuie doar sa te asiguri ca mobilierul tau de exterior va fi protejat de elemente.