UTILIZAREA VOPSELEI ANNIE SLOAN CHALK PAINT™ IN EXTERIOR

/, chalk paint/UTILIZAREA VOPSELEI ANNIE SLOAN CHALK PAINT™ IN EXTERIOR

UTILIZAREA VOPSELEI ANNIE SLOAN CHALK PAINT™ IN EXTERIOR

A venit sezonul cald, si vrem sa petrecem cat mai mult timp afara. Mobila de exterior trebuie la fel reconditionata din cand in cand. De fiecare data la inceput de sezon reapare aceeasi intrebare: se poate folosi Annie Sloan Chalk Paint™ in exterior?

Absolut! Chalk Paint™ se comporta la fel de bine si in aer liber! Ofera o modalitate ieftina de a improspata mobilierul de gradina, gardurile, ghivecele pentru plante, soproanele si chiar peretii. Alege culori stralucitoare pentru a aduce un plus de impact gradinii tale chiar si atunci cand florile nu infloresc. Sau folosește tonuri reci de roz si neutre pentru a crea spatii exterioare sofisticate, minimaliste, chic.

Exista cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand utilizezi Chalk Paint™ in aer liber, deci citeste cele de mai jos inainte de a incepe.

Cel mai important: NU recomandam folosirea vopselelor Annie Sloan Wall Paint sau Annie Sloan Satin Paint in exterior! Doar Annie Sloan Chalk Paint™ se preteaza pentru asemenea proiecte.

Cum vopsim mobilierul de exterior?

Inainte de a incepe, sterge mobila pentru a indeparta panzele de paianjen, murdaria si praful. Daca mobila are parti ruginite sau vopsea veche decojita, recomandam sa o smirgheluiesti inainte de a revopsi. Desi se poate vopsi peste acestea, ele vor compromite finisajul, continuand sa se dezlipeasca sub Chalk Paint™. In cele din urma, rugina si vopseaua veche se vor desprinde cu vopsea cu tot! Deci nu economisiti acest mic efort ca finalul sa fie extraordinar.

Vestea buna e ca nu trebuie sa slefuiesti (nici) mobilierul de exterior inainte de a vopsi. Sunt exceptii, de exemplu suprafetele stralucitoare cum ar fi mobilierul de gradina din plastic.

Ca si in cazul utilizarii Chalk Paint™ in interior, nu este nevoie sa pregatesti sau sa dai cu primer mobilierul de exterior. Aplica culoarea dorita de Annie Sloan Chalk Paint™ pe mobila curata folosind pensule rotunde pentru un finisaj texturat, pensule plate pentru un finisaj neted, contemporan, sau trafalet, daca ti-e mai usor, si lasa mobila sa se usuce (cel putin 2-3 ore). Esti aproape gata, trebuie doar sa te asiguri ca mobilierul tau de exterior va fi protejat de elemente.

Cum facem Chalk Paint™ rezistent la apa si la intemperii?

Lacul Chalk Paint™ Lacquer ofera cea mai buna protectie nu numai impotriva decojirii vopselei cauzate apa, ci si impotriva razelor UV si a intensitatii decolorarii. Aplica Chalk Paint™ Lacquer cu atentie pe toata suprafata vopsita. Alege lacul mat pentru un finisaj mat sau lacul lucios pentru un finisaj stralucitor, dar nu ultra-lucios. Este important sa aplici lacul Chalk Paint™Lacquer in mod cuprinzator, fara a nu lasa niciun petic, deoarece chiar si golurile mici ar putea permite patrunderea apei ce afecteaza intreaga piesa de mobilier. Recomandam doua straturi subtiri, lasand cateva ore de uscare intre ele. Asigurati-va ca nu expuneti mobilierul lacuit la intemperii pana cand lacul nu este complet uscat. (Vezi videoul cu sfaturile lui Annie de la finalul articolului.)

Exista unele situatii in care nu este necesar sa aplici Chalk Paint™ Lacquer in exterior. Pereții sopronului, gardurile si zidaria sunt toate poroase si situate pe verticala. Aceasta inseamna ca sunt mult mai putin predispuse la principalele cauze ale daunelor in aer liber: razele UV si apa statatoare. De aceea ele nu necesita intotdeauna lacuire.

NU recomandam folosirea cerurilor Chalk Paint™ Wax in niciun caz in exterior!

Se poate vopsi mobilierul de gradina din plastic?

Intr-un cuvant: DA! Pentru asigurarea aderentei slefuiti suprafata lucioasa din plastic inainte de vopsire. In rest procedam la fel ca si cu alte piese de exterior, in modul descris mai sus.

Mabilierul de plastic de mai jos a fost revitalizat cu Chalk Paint™ si lac mat:

Cum intretinem mobilierul de exterior vopsit cu Chalk Paint™?

Cel mai bine este sa tii mobilierul de gradina sub acoperis in timpul lunilor de iarna pentru a prelungi durata de viata a finisajului. La curatare evita utilizarea substantelor chimice dure sau a inalbitoarelor, care ar putea distruge lacul. Apa calda cu sapun va face treaba.

Hai afara si hai la treaba!

 

 

Pentru inspiratie va lasam cateva fotografii din proiectele noastre de exterior:

Vezi videoul despre cum isi vopseste Annie gardul in Olive. Spune cu multe lucruri utile:

2023-05-10T12:32:45+03:00