Cand ne dam capul la vopsirea mobilei, este important sa urmarim exact etapele prescrise, altfel vom da gres si vom ramane cu o experienta neplacuta, care ne va influenta atitudinea in viitor. Vopsirea mobilei e SIMPLA, dar sunt unele reguli care trebuiesc tinute. Ca sa nu dati gres din prima, am adunat cele mai frecvente erori, sa le puteti evita.

1. Curatarea inadecvata

Este foarte important sa curatam mobila bine, aceasta este de fapt pregatirea suprafetei. Inainte de antrenamente si noi incalzim, altfel vom avea dureri musculare. Vopseaua pe baza de apa nu adera la grasime. Deci daca raman urme de detergent sau de grasime, vopseaua nu va adera. Gata. De aceea suprafata trebuie curatata adecvat, cu apa calda si detergent, apoi clatita. Daca este necesar, chiar smirgheluita, apoi iar deprafuita. La final puteti sterge cu alcool technic (sau sanitar) sa fiti siguri. Astfel nu vom avea probleme mai tarziu.

2. Unealta nepotrivita

Este foarte important sa stim din start ce rezultat vrem sa obtinem. Altfel nu ne putem alege unealta potrivita. Pentru suprafata neteda nu lucram cu pensula rotunda. Degeaba ne luam cea mai scumpa pensula, daca nu este cea adecvata, nu se potriveste technicii abordate. In gama Annie Sloan avem unelte profesionale, care sunt chiar foarte bune, dar trebuiesc folosite corect, pentru ce sunt menite. Da, pensula plata lasa urme de pensula daca nu e tinuta in unghiul corect, insa acestea se pot remedia prim smirgheluire fina. Nu, pensula rotunda nu face texturi daca nu o folosim in toate directiile. Da, folosim trafalet daca vrem finisaj neted.

(Daca nu aveti incredere in sine, va recomandam sa va inscrieti la un curs de initiere, unde incercati toate uneltele, faceti cunostinta cu mai multe technici, dupa care va puteti decide singuri de ce aveti nevoie pentru aspectul dorit.)

3. Nerabdarea

Este poate cea mai frecventa greseala, pentru ca vrem sa vedem cat mai repede rezultatul dorit. Vopseaua – dar si ceara si lacul –  au nevoie de timp sa se usuce, sa se intareasca, si sa dea rezultatul perfect. Daca ne grabim, nu lasam destul timp de uscare, vom strica tot proiectul. Al doilea strat il va lua pe primul, daca nu e uscat bine, deci va trebuie sa dam un strat in plus. Daca ceara nu e uscata si incepem sa montam sau sa mutam mobila, o putem zgaria, si ne mai ia timp corectura. In acest caz nu dati vina pe produs! Daca milioane de oameni obtin rezultate fantastice cu aceste produse global, poate ca nu produsul e de vina pentru nereusita noastra.

4. Finisajul nepotrivit

Singura regula la vopselele pe baza de apa este ca trebuiesc sigilate. Puteti alege intre ceara si lac. Informati-va inainte sa alegeti, ganditi-va unde va fi folosita piesa respectiva, cat de mult va fi expusa la uzura etc. Astfel veti putea decide corect. (In urmatorul articol vom face comparatie intre ceara si lac.)

5. Lipsa de informatii

Cea mai mare greseala! Citim ceva pe internet si ne credem experti. Nu cerem sfaturi de la specialisti, nu intrebam inainte sa ne apucam, nu citim prospectul sau descrierea produsului, pentru ca stim tot, am citit pe internet. Si cand nu ne iese, dam masa peste distribuitori. Sistemul Annie Sloan se bazeaza pe oameni. Pe oameni selectati pentru experienta lor, pentru cunostintele lor in domeniu. Nu ezitati sa-i intrebati. Va economisiti timp si nervozitate. Acesta personalitate este diferenta dintre noi, distribuitorii Annie Sloan si magazinele de bricolaj: suntem prezenti, ne puteti contacta personal, va dam sfaturi, idei, va ajutam in alegerea culorilor, uneltelor, va stam la dispozitie in continuu.

+1 Tratarea incorecta a celorlaltor greseli

Suntem oameni, toti gresim, e normal. Oricare dintre greselile de mai sus se poate intampla oricand – chiar si cu noi, specialisti. Dar nu dam vina pe altii pentru greselile noastre. Din pacate experientele neplacute cu clientii ma fac sa scriu asta. Totdeauna cautam solutii pentru a remedia greselile, de obicei cu reusita. Vopselele Annie Sloan nu sunt magice, trebuiesc doar folosite corect pentru rezultate uimitoare. Nu va lasati intimidati ce aceste greseli, incercati sa le evitati, si veti avea la fel, rezultate fantastice si piese de mobilier unicate, pe placul  vostru.

Poate ati auzit/citit deja, ca la vopsire cu Annie Sloan Chalk Paint nu sunt reguli, insa cele de sus sunt unele generale, care sunt valide la orice tip de vopsea.  La noi singura regula este ca vopseaua trebuie sigilata, de rest totrul depinde de fantezia si creativitatea persoanei care vopseste. Incerca si vei vedea!