Daca te-ai decis sa revopsesti, sa reconditionezi sau sa reciclezi mobila bunicii pentru ca e din lemn, in stare buna si are forma faina, nu ai altceva de facut, decat sa urmaresti acesti 3 pasi simpli:

1. Pregatirea suprafetei

Orice mobila ai vopsi, acesta este pasul cel mai important, nu merita sarit peste el, pentru ca n-ai sa obtii rezultatul dorit. Prin pregatire intelegem in primul rand curaterea ampla a suprafetei. Pentru curatare poti folosi apa calduta si detergent de vase, clatit la final cu apa, lasat sa se usuce. In cazul in care sunt impuritati mai severe pe suprafata, poti folosi (si) alcool tehnic. Iar daca technica de vopsit pe care vrei sa o folosesti o cere, sau lacul/vopseaua veche este crapata, foarte deteriorata si ar determina aspectul final, trebuie sa o slefuiesti. La final fii atent(a) sa cureti bine praful.

2. Pentru un aspect texturat, rustic

Urmatorul pas este vopsirea in doua straturi cu Chalk Paint. Ca sa obtii aspectul texturat dorit, foloseste pensula ovala (rotunda) din par natural, lucrand din incheieturi in toate directiile.

2. Pentru un aspect neted, modern

Daca nu ai slefuit suprafata, foloseste un strat de grund/primer pentru a ajuta aderenta.

3. Sigilarea suprafetei

Chalk Paint fiind pe baza de apa, trebuie sigilata ori cu lac, ori cu ceara. Lac folosim pe suprafete suprasolicitate sau care intra des in contact cu apa: bucatarie, baie, gresie, faianta, blaturi. In restul cazurilor, ceara protejeaza indeajuns suprafata vopsita, dandu-i un aspect mat, catifelat.

Daca vrei un aspect antichizat, pune peste ceara transparenta cu care ai sigilat vopseaua, si o ceara colorata:

3. Vopsirea supafetei

Foloseste Satin Paint in doua (sau la nevoie in mai multe) straturi. Pentru a obtine aspect neted, te ajuta caracteristica autonivelanta a acestei vopsele. Insa iti recomand sa folosesti pentru aplicare o pensula plata, care nu lasa urme de pensula, sau un trafalet cu burete dens. Satin Paint contine lac, deci nu trebuie sa sigilezi separat, ci daca s-a uscat vopseaua, esti gata!