Cand vrei sa-ti amenajezi sau sa reamenajezi casa, cea mai importanta intrebare totdeauna este: ce culori sa folosesc? Ce va fi in voga in acest an?

Am intrebat-o pe inventatoarea Chalk Paint, cunoscatoarea culorilor, Annie Sloan, ce culori sunt in tendinte pentru anul acesta. Ea ne-a ghidat printr-un spectru de nuante, cu o regula importanta: elibereaza-te de regulile traditionale de decorare si imbratiseaza personalitatea culorilor! Indiferent daca combini verdele maslin cu tonuri naturale de lemn sau echilibrezi rosul teracota bogat cu griuri neutre, accentul se pune pe sarbatorirea stilului personal si pe crearea de spatii care te reincarca. Firul comun care iti va uni interioarele este stilul tau unic, promovand spatii de locuit care reflecta si imbunatatesc individualitatea, si in care te simti incarcat creativ. Potriveste diferitele dispozitii cu spatiile: fa bucataria dinamica prin culori stralucitoare si vesele, dormitorul seducator cu nuante mai capricioase.

femeie pe canapea inaintea unui perete vopsit

Iata cele mai bune selectii de de culori direct de la Annie Sloan pentru 2024!

In 2024, Annie prezice o interactiune frumoasa, armonizanta intre culori, care va rezona cu starea de spirit actuala pentru auto-exprimare si durabilitate.

  • Va domina verdele maslin pamantesc si bogat, aducand linistea naturii in camerele de zi si in dormitoare, creand sanctuare linistite. Acest verde mai inchis decat salvia, dar mai deschis decat verdele padurii, are moliciunea linistitoare a primului si romantismul introspectiv al celui din urma. Este important ca acest verde sa aiba pigmenti rosii pentru a-i pastra latura calda si sofisticata, mai degraba decat cea plata si stagnanta.
  • Teracota calda, precum noua culoare Paprika Red, sau nuanta de vopsea de perete Riad Terracotta, va infuza energie in bucatarii si sufragerii, dandu-le creativitate si caldura. Aceasta culoare a fost probabil suprautilizata la începutul anilor 2000 si a capatat o reputatie proasta, dar in modul in care poate injecta pozitivitate si entuziasm intr-un spatiu, nu are prea multa concurenta. Arata bine pe peretii spatiilor dinamice in care gatim sau mancam, deoarece aceste locuri sunt primitoare si nuanta aceasta precis va starni conversatii la cina! Cu toate acestea, fiind o nuanta atat de puternica, poate fi folosita pe mobilier si accesorii pentru a adauga entuziasm, eleganta si incredere unui spatiu.
canapea in fata unui perete vopsit in verde Olive
perete vopsit in terracotta cu lumanari
  • Bejul luxos Old Ochre (disponibil atat in varianta Chalk Paint, cat si Wall Paint) ramane o alegere atemporala pentru a crea atmosfera confortabila si primitoare. Bejul merge in mare pe Instagram, dar Annie niciodata nu ar recomanda spatii monocrome, Old Ochre insa este un neutru cu adevarat contemporan cu un finisaj catifelat care va declansa sentimente indulgente pe care culoarea le invoca. Ne-ar sfatui ca cel putin, sa contrastatam neutrul cu Athenian Black sau cu un albastru cobalt pentru a sublinia caldura acestui nude. Ganditi-va la Sofia Richie si la athleisure*, lux subestimat intr-o cutie.

         *Athleisure este un stil hibrid care combina imbracamintea atletica cu confortul si modelele atractive din punct de vedere estetic.

  • Albastrul otel Cambrian Blue (care se gaseste atat pe paleta Wall Paint cat si Satin Paint) evoca un sentiment de adult sofisticat, fiind ideal pentru home office. Este o culoare care arata fabulos prin camera in fundalul unui apel Zoom si va impune respect, deoarece arata cu incredere gustul tau excelent in ceea ce priveste culorile. Nu e tipator, totusi iese in evidenta. Din acelasi motiv functioneaza bine pe usile de intrare si in holuri. Ofera o prima impresie excelenta, intriganta.
flori in fata unui perete vopsit cu vopsea de perete Annie Sloan
  • Frida Blue este noul albastru cobalt inspirat de culoarea preferata a Fridei Kahlo cu care si-a pictat casa, Casa Azul din Mexico City. Aceasta are un feeling de Fine Art si cum spune Annie, pur si simplu va canta pe mobilier. Pe masura ce incerci sa te indepartezi de consumerismul nou, fara minte, faci ca Frida si revopsesti mobilierul pentru a face piese de arta unice (si pentru a salva mobila de la groapa de gunoi). Bucuria creatiei iti va oferi satisfactie mult mai durabila decat achizitionarea unei mobile noi.
  • Veselul Capri Pink, inspirat de iconicul Shocking Pink al lui Schiaparelli, va imputernici spatiile, in special cele inspirate de succesul filmului Barbie din acest an, permitand ca puterea feminina sa-ti parcurga prin casa. Cu aceasta nuanta iti poti face un spatiu doar al tau, fara compromisuri. Aplic-o pe pereti (Wall Paint) pentru un efect uluitor de Hollywood Regency sau aplic-o pe mobilier (