Cand te hotarasti sa-ti zugravesti apartamentul, primul pas de obicei este sa stabilesti bugetul. Iti spun drept, mie nu mi-e simpatica aceasta abordare, pentru ca te limiteaza in mai multe feluri. Poti sa cazi in acea eroare ca nu alegi vopseaua care iti place, ci o iei pe cea mai ieftina, care se incadreaza in buget. Ori ai buget fix si te orientezi dupa ea, atunci insa nu ai de ce sa citesti mai departe, ori preferi o culoare sau o marca anume, si pornesti de acolo.

Daca vrei calitate, si aici vorbesc acasa despre vopselele de perete lavabile Annie Sloan Wall Paint, eu zic sa alegi prima data vopseaua, chiar nuanta preferata, apoi vezi cat incape. Mai bine iti faci cate un perete accent in fiecare camera, daca nu ai bugetul necesar. Sau faci cate o camera lunar. Dar nu te lasa indusa in compromisuri neplacute.

De ce iti recomand vopseaua de perete Annie Sloan Wall Paint? Pentru ca e ultralavabila si e calitate premium. Este o vopsea acrilica, pe baza de apa, foarte pigmentata, cu pigmenti exceptionali, cremoasa, durabila, potrivita si pentru trafic intens, usor de aplicat (cu pensula, bidineaua sau trafaletul), cu un finisaj neted si mat.

Si aici vin sa te ajut la intrebarea: cum calculez de cata vopsea am nevoie?

Desigur ar fi ideal sa cumperi din prima exact cantitatea de care ai nevoie, sa nu-ti ramana o cutie sau o jumatatea de cutie, ca nu vei mai avea ce face cu ea, dar nici nu vrei sa cumperi o cantitate insuficienta, sa te trezesti cu pereti ramasi nevopsiti.

In caz ca alegi Annie Sloan Wall Paint, iti arat o metoda simpla de calcul a cantitatii de vopsea necesara.
1. Calculeaza perimetrul camerei, insumand lungimea in metri a fiecarui perete.
Exemplu: perimetrul unei camere cu lungimea de 5 metri si latimea de 4 metri

5 x 2 + 4 x 2= 18 m

2. Calculeaza suprafata peretilor camerei, inmultind numarul obtinut la pasul 1 cu inaltimea peretelui camerei.
Exemplu: in cazul unei camere cu inaltimea de 2,5m

18 x 2,5 = 45 m2

3. Din suprafata obtinuta la pasul 2, scazi suprafata fiecarei ferestre si usi.

Exemplu: presupunem ca camera are o usa de 2 m2, si o fereastra de 3 m2.

45 – 2 – 3 = 40 m2.

4. Stiind ca un litru de Annie Sloan Wall Paint acopera 11 m2, imparte suprafata totala ce trebuie acoperita cu vopsea (numarul obtinut la pasul 3) la 11. (In cazul altei marci de vopsea, depinde de randamentul vopselei respective).
Exemplu: 40 / 11 = 3,6 litri de vopsea

Daca aplici vopseaua lavabila intr-un singur strat, 3,6 litri este cantitatea de care ai nevoie pentru a zugravi o camera de 5 x 4 m. Daca doresti sa aplici doua straturi de vopsea, ceea ce si este recomandat, atunci dubleaza rezultatul de la pasul 4, adica ai nevoie de 3,6 x 2 = 7,2 litri de vopsea, adica in cazul nostru trei cutii de Annie Sloan Wall Paint (o cutie mare avand 2,5l).

Daca iti ramane vopsea in cutie, inchide-l bine si poti sa-l tii cativa ani pentru reparatii. Daca ai calculat foarte corect si nu iti ramane vopsea, dar ai nevoie de ea pentru mici reparatii, poti cumpara mai tarziu o cutiuta de 120 ml si vei obtine exact aceeasi nuanta.

Atentie: acest calcul este aproximativ, cantitatea poate sa difere in functie de capacitatea de absorbtie a zidului si tencuielii.

Daca nu poti decide cu ce sa aplici vopseaua de perete, iata un experiment facut de Annie cu fiul ei, Felix despre aplicarea vo