TOP 10 culori populare in 2022

/, Annie Sloan Paint™/TOP 10 culori populare in 2022

TOP 10 culori populare in 2022

Cu toate ca fiecare an isi are culoarea definita de Institutul Pantone, designul interior si preferintele noastre de zi cu zi nu sunt afectate de acest trend. In design predomina culorile neutre, mai ales ca in 2022 cel mai preferat stil a fost cel minimalist, care nu foloseste prea multe culori, mai ales nu unele stridente. Culoarea anului de obicei reapare in camine prin acesorii.

Iata culorile pentru care ati optat in 2022 cand veni vorba de vopsire mobilier:

1. OLD WHITE

Old White de ani de zile este cea mai preferata culoare de pe paletarul Annie Sloan. Ati optat foarte multi sa va revopsiti mobila in aceasta nuanta de alb rece, zis si alb murdar. Nu e de mirare, fiind culoarea de baza a stilului vintage, pe care multi il prefera, mai ales daca e vorba de bucatarii, dar si a stilului scandinav, sau minimalist, tot mai popular.

2. PURE

Albul pur, imaculat este folosit mai degraba in stilul minimalist, care tinde sa foloseasca cat mai putine culori si nu prefera nici diferitele nuante ale albului. Albul folosit in acest stil tot mai trendy este cel pur fara tonalitati.

3. ORIGINAL

Primele trei locuri in top sunt ocupate de alburi. Original este un alb cald, care da o senzatie de duiosie. Diferenta dintre nuantele de alb nu se vede doar daca le punem una langa alta, insa perceptia lor este alta. Nuanta calda, gingasa confera proximitate.

4. PARIS GREY

Acest gri albastrui a fost aleasa impreuna cu galben culoarea anului 2021, ceea ce s-a resimtit mai in toate dimeniile designului. Este iarasi un netru care poate fi combinat foarte usor. Vezi AICI articolul despre cum poti combina aceasta culoare!

5. OLD OCHRE

Fiind un bej deschis, neutru, poate fi la fel combinat foarte usor cu aproape orice culoare. As putea zice, e perechea calda a griului Paris Grey. Este baza perfecta pentru accesoriile colorate. Vezi AICI articolul despre cum poti combina aceasta culoare!

6. CHICAGO GREY

Un alt gri, mai dechis, cu tendinte metalice, preferat in stilul industrial, la fel tot mai popular. Insa si stilul scandinav foarte raspandit foloseste multe griuri pe langa alb, acestea doua fiind de fapt culorile de baza ale stilului. Daca vrei sa fii la moda si iti plac nuantele reci, retine numele griurilor de pe paletar.

7. ATHENIAN BLACK

Ce sa zic? Stil industrial in toata firea, un negru intens, care da caracter oricarei piese vopsite.

8. DUCK EGG BLUE

Aceasta nuanta este foarte dezbinatoare: unii o vad gri-verzuie, altii zic ca ar fi un albastru mucegai. Oricum am defini-o, se enumara printre culorile voastre preferate de ani in sir. Desi are tente de verde, gri sau albastru poate fi considerata neutra. Si cu aceasta tranzitie dintre gri si albastru trecem direct in domeniul albastrelor. Vezi AICI articolul despre cum poti combina aceasta culoare!

9. PROVENCE

Este albastrul marii, cald si armonios. Sentimentul mediterranean si de litoral se evidentiaza cel mai bine asociat cu materiale stralucitoare, luminoase. Vezi AICI articolul despre cum poti combina aceasta culoare!

10. AUBUSSON BLUE

Un albastru destul de inchis, care contine si pigmenti verzi. Este o culoare splendida, eleganta, cu aer scandinav.

Ca si pete de culori, din cantitatile mici de vopsea (120 ml) pe langa cele enumerate ati ales SVENSKA BLUE, FIRLE si TILTON.

Nu e deloc usor sa alegi culoarea perfecta pentru o piesa de mobilier. Mai ales ca toate culorile de pe paletarul Annie Sloan sunt superbe! Insa noi te ajutam cu o regula de baza in ACEST articol.

Sunt tare curioasa sa vad cum afecteaza culoarea anului 2023, viva magenta preferintele voastre din acest an. Poate din griuri si albastre trecem spre movuri parfumate… Cine stie?

2023-06-23T11:16:08+03:00