Cu toate ca fiecare an isi are culoarea definita de Institutul Pantone, designul interior si preferintele noastre de zi cu zi nu sunt afectate de acest trend. In design predomina culorile neutre, mai ales ca in 2022 cel mai preferat stil a fost cel minimalist, care nu foloseste prea multe culori, mai ales nu unele stridente. Culoarea anului de obicei reapare in camine prin acesorii.

Iata culorile pentru care ati optat in 2022 cand veni vorba de vopsire mobilier:

1. OLD WHITE

Old White de ani de zile este cea mai preferata culoare de pe paletarul Annie Sloan. Ati optat foarte multi sa va revopsiti mobila in aceasta nuanta de alb rece, zis si alb murdar. Nu e de mirare, fiind culoarea de baza a stilului vintage, pe care multi il prefera, mai ales daca e vorba de bucatarii, dar si a stilului scandinav, sau minimalist, tot mai popular.

2. PURE

Albul pur, imaculat este folosit mai degraba in stilul minimalist, care tinde sa foloseasca cat mai putine culori si nu prefera nici diferitele nuante ale albului. Albul folosit in acest stil tot mai trendy este cel pur fara tonalitati.

3. ORIGINAL

Primele trei locuri in top sunt ocupate de alburi. Original este un alb cald, care da o senzatie de duiosie. Diferenta dintre nuantele de alb nu se vede doar daca le punem una langa alta, insa perceptia lor este alta. Nuanta calda, gingasa confera proximitate.