Articol aparut pe www.chalkpaint.ro

M-a săturat de bucătăria rustică, pe care o am de aproape 9 ani, și m-am gândit să-i dau un aer scandinav. Vă povestesc ce pași am urmat:

Dintotdeauna mi-am dorit bucătărie albă, astfel când ne-am mutat la țară, singurul lucru pe care-l știam la sigur era culoarea bucătăriei. Mobila am făcut-o la comandă. Nu avea rost să fie din lemn, care apoi să fie vopsit, ci ca material am optat de MDF, mai ales că vroiam gravuri, curbe. Ei, asta a ieșit acum 9 ani… Am vrut eu o insulă, dar inițial nu încăpea.

Între timp casa a suferit câteva modificări, am mărit spațiul, așa că ne-am făcut cu soțul o insulă din biroul lui din copilărie și un blat de masă veche. Pe front am aplicat lambriu vechi scos din verandă. L-am șlefuit, și i-am dat un color wash cu Svenska Blue să se vadă structura lemnului. Insă când am aplicat lacul, s-a îngălbenit de tot. M-am uitat la ea așa vreo doi ani (bărbații nu suferă prea multe schimbări deodată…). Anul acesta înainte de Paști am zis că îi trebuie în sfârșit schimbarea! Și a culorii, dar și a stilului. Din rustic country am zis să-i dau o tentă scandinavă cu un albastru suprem. (Am lucrat seara la lumina artificială, de acolo diferenta de nuanțe.)

Aveam la îndemână vopsea de perete Aubusson Blue, care de altfel pe pereți arăta mult mai închis la culoare. Dar aici fiind în față cu ferestre mari, are o nuanța mult mai delicată, mai vie. Am dat trei straturi, cu uscare cu tot mi-a luat cam o oră jumate.