O campanie de 5 stele

//O campanie de 5 stele

O campanie de 5 stele

La sfarsitul lui noiembrie am pornit o campanie intitulata Salveaza o mobila de Craciun! cu scopul de a reda viata catorva piese vechi de mobilier pe care proprietarii nu le mai indragesc in forma actuala. Ne-am gandit ca aceasta perioada a anului, cand ne concentram asupra daruirii, ar fi ideala pentru o asemenea campanie ecologica, sa putem da si noi clientilor, astfel sa le multumim sprijinul acordat in cursul anului. Va spun drept, am acumulat multe experiente, trairi si contacte pretioase. 

Dupa o perioada de inregistrare in cursul Adventului am tras la sorti patru castigatori, ai caror piese le-am reinnoit in 5 zile, in fiecare saptamana de luni pana vineri. Stilul si culoarea au fost alese de proprietarul piesei. Am cerut sa aplice doar cei care pot sa-si transporte piesele la noi. Restul o facem noi, acesta a fost darul nostru de Craciun! Cele patru piese reprezinta patru stele in Advent, iar cel de-al cincelea este cel de Craciun, care ne arata drumul cel bun.

Si daca va intrebati daca a meritat, uitati-va la aceste zambete sincere!

Toate piesele aduse au fost vechi, printre ele se gasea masuta, masa de toaleta, comoda, dar si o piesa lucioasa caracteristica anilor ’70. Cei mai multi au ales alb sau culori neutre si cel mai popular a fost stilul vintage.

Acesta era cazul primei piese, unde am apelat la technica smirgheluirii muchiilor pentru aspectul vintage. Am folosit culoarea Old White si pentru fixare ceara alba White Wax.

Piesa noastra favorita a fost masuta de toaleta adusa din Targu Secuiesc, care pe langa formele gingase avea si o poveste draguta. Sotul i-a luat piesa sotiei de ziua de nastere pentru ca stia ca ar dori foarte mult o masa de toaleta in dormitor, iar forma si marimea acestei piese se potriveau perfect. Insa trebuia reinnoita si astepta pe terasa sa aiba cineva timp de ea. Campania a venit la tanc si sotii erau foarte bucurosi pentru aceasta oportunitate. Proprietara la fel a ales culoarea Old White si a cerut sa-i punem niste auriu sa se potriveasca in dormitor. Astfel am ales sa-i aplicam un model delicat cu sablonul si niste contururi cu vopsea aurie Montonature.

Drept multumire proprietara ne-a daruit cate o sticluta de lotiune de corp HerbsTerra, facute de ea.

A treia piesa era o comoda pe cinste, abia a incaput in atelier. Cuplul tanar ne-a dat mana libera in alegerea culorii, a ales doar stilul: scnadinav. Dupa mai multe discutii si fotografii despre casa si sufrageria lor, am decis sa-l vopsim in Chateau Grey cu tente de Scandinavian Pink. La final sotul ne-a marturisit ca si-a facut un pic griji din cauza rozului, nu si-a putut inchipui cum va arata un roz pe o piesa verde. Dar noi aveam deja in cap o viziune care eram siguri ca ii va fi pe plac. Dupa doua straturi de Chateau Grey am conturat usile cu Scadinavian Pink diluat, apoi am sigilat cu ceara transparenta Clear Wax. Blatul avea urme de uzura, si degeaba au slefuit proprietarii toata suprafata, dupa primul strat s-a vazut deja ca au aparut pete si va fi nevoie de blocare. Am pus doua straturi subtiri de Kvistlack, o solutie speciala pentru blocare, si am continuat cu al doilea strat de vopsea, apoi cu ceara transparenta.

Tinerii erau atat de entuziasmati si incantati de rezultat, incat ne-au invitat la o ciocolata in manufactura lor, Krausz Handmade.

Ultima piesa – de fapt doua piese suprapuse – era una tipica anilor ’70. Cred ca multi mai au acasa asemenea piese, dar nu vor sa le arunce pentru sunt foarte rezistente, sau pentru ca se leaga de ele foarte multe amintiri. Vestea buna e ca nici nu trebuie sa le aruncati! Le dati o culoare noua si se pot integra in designul modern al caminului.

Delicatetea piesei e data de ornamente si de picioarele de leu. Ornamentele din plastic erau vopsite in negru, ceea ce cu timpul a picat lasand acest contrast urat. Proprietara a ales doua culori: Old Ochre si Paris Grey pe care le-am combinat sublim. Pe culoarea de baza Old Ochre am evidentiat ornamentele cu gri, iar pe partea superioara am aplicat modele cu stampila IOD si cerneala gri speciala pentru stampilare. Ce sa zic? Doamna era super multumita de rezultat!

Intr-un final, a fost un proiect palpitant si creativ pentru noi. Am cunoscut persoane deosebite, am invatat mult (mai ales colega noua, Orsolya!) si inainte de sarbatori am reusit sa va facem si voua un dar nepieritor.

Uramriti pagina nostra Facebook pentru ca ne pregatim de alte asemenea surprize!

2023-06-23T11:17:20+03:00