In viata multora dintre noi este foarte importanta limpezimea si armonia. Ori de cate ori ne pregatim de reinnoirea sau redecorarea caminului, ni se face frica deodata. Desi s-ar putea sa trebuiasca doar sa vopsim cateva piese vechi de mobilier. Cel mai simplu mod de redecorare, precum stiti, este revopsirea, pentru ca intr-un mod simplu si comod mai salvam si niste banuti. Pentru o schimbare de stiluri ajunge daca ne jucam un pic cu culori.
Stilul COASTAL sau de litoral
Daca mai simti impresiile verii si ai vrea sa le tii proaspete tot anul, merita sa faci cunostinta cu stilul coastal. Poti face un interior special din living sau din dormitor foarte usor, fiindca acest stil retinut confera armonie, suavitate interiorului. Cine vrea sa simta litoralul si acasa, sa incerce aceasta oportunitate!
Cea mai importanta caracteristica a stilului coastal consta in culorile retinute, intrand intr-o astfel de incapere ai senzatia de puritate, liniste si pace.
Atentie: a nu se confunda stilul coastal cu stilul maritim! Acestea difera foarte mult si in folosirea culorilor. Pe cand stilul maritim lucreaza cu albastrul inchis, asa-zisul navy blue, combinat cu rosi si alb, stilul coastal foloseste mai degraba culori pastelate, de la albastru deschis si turcoaz la nisipiu.
Culori pentru stilul coastal
Culorile caracteristice ale stilului sunt albastrul aqua deschis, linistitor, nuantele turcoaz cu alb sau sampanie, precum culoarea calda a nisipului. Pe baza paletarului Annie Sloan poti opta pentru mai multe nuante de alb, neutre calde sau reci, albastre, albastre-verzui, ca Old White, Pure, Old Ochre, Country Grey, Provence, Louis Blue, Aubusson Blue sau Florence. Culorile puternice pot fii imblanzite cu Old White.
Intensificarea atmosferei
Pentru atmosfera specifica coastal trebuie corelate neaparat toate piesele interiorului. Perdelele sa fie transparente, deschise la culoare si foarte usoare, sa avem senzatia ca vantul le adie. NU folosim draperii grele de culori inchise, putem folosi insa rolouri parasolare din bambus sau papura. Preferam mobilierul din lemn natural sau vopsit in culori moi, pastelate, pentru tapiterii si alte materiale textile sa folosim in sau bumbac, chiar cu model referitor la tema.
Va dam niste idei pentru vopsire mobilier in stil coastal:
Cat de costisitor este schimbarea de stil?
Probabil multi va intrebati, cat v-ar costa un astfel de proiect de redecorare. Vestea buna este ca cu ajutorul vopselelor Annie Sloan puteti reinnoi foarte simplu orice piesa de mobilier. Acesta poate fi o distractie pentru toata familia, agreabila si rentabila, ne putem folosi de scoicile adunate de copii pe mal.
Sau luati cateva scanduri vechi si faceti din ele decoratiuni de perete:
Multi se gandesc ca nu sunt de ei asemenea proiecte, dar rezultatul totdeauna vobeste de sine. Ganditi-va ce special va fi living-ul daca revopsiti servanta bunicii cu o culoare coastal! Puteti regandi si o comoda veche prin vopsire, dandu-i un alt stil, o alta infatisare. Dar cred ca nu mai trebuie sa va conving cat de simplu si de distractiv este aceasta activitate! Cei mai multi stiti de mult, nu?
Important e ca oricum merita sa-i dati o sansa, dar atentie, vopsirea va poate pasiona! Deci daca va ganditi de mult la redecorare, si stilul tau preferat este coastal-ul, nu te mai gandi mult! Incepe cat mai curand, pentru ca vei fi satisfacut total de rezultat.
Sa ne tinem deschisi ochii in continuu, pentru ca putem gasi oriunde comori!