PRODUSELE ANNIE SLOAN IN ROMANIA

/, design interior, DIY/PRODUSELE ANNIE SLOAN IN ROMANIA

Sunt Puskai Melinda, stockist – adica distribuitor – Annie Sloan in Romania din septembrie 2015. Am adus aceasta gama de vopsele in tara, fiindca sunt de calitate si pe vremea aceea inca nu se gasea deloc in tara vopsea cretata ecologica. Prin acest blog as vrea sa ajunga vestea brandului Annie Sloan la cat mai multi oameni pasionati de amenajari interioare, de vopsit mobilier, de reciclare a mobilierului uzat.

Vopseaua decorativa Annie Sloan Chalk Paint  va poate ajuta mult in a va deda placerii de a vopsi, de a fi creativi. Produsele Annie Sloan le asiti in magazinul online, insa as vrea sa dedic acest articol pentru a prezenta  pe scurt produsele din gama Annie Sloan.

Iata in primul rand paleta de culori unica, plina de culori superbe dezvoltate de o adevarata artista, maistra al culorilor:

Ceea ce face speciala aceasta vopsea cretata nu este doar paletarul de culori unice, ci si compozitia lor ecologica, cu continut minim de compusi organici volatili, fara miros. Chalk Paint adera bine la aproape orice suprafata fara slefuire sau grunduire, deci se poate aplica direct pe mobilierul vechi curatat, degresat.

Momentan exista 44 de nuante in doua ambalaje, 1 l si 120 ml, care inca se pot mixa intre ele, deci puteti realiza orice culoare doriti:

Fiind pe baza de apa, vopseaua trebuie sigilata cu ceara sau lac. Annie Sloan are patru tipuri de ceara: transparenta pentru fixarea vopselei, ceara inchisa pentru antichizare si aspectul vintage, ceara neagra pentru aspect industrial, modern, si ceara alba pentru un aspect romantic. Ele se gasesc tot in doua ambalaje, 500 ml si 120 ml:

Lacul mat sau lucios pe baza de apa se foloseste in cazurile cand ceara nu este recomandata, de exemplu in exterior, sau pe mobila si blaturi de bucatarii, pe faianta, gresie, sau unde suprafata intra in contact direct cu apa. Suprafata lacuita se poate la fel antichiza cu ceara colorata.

Pentru aplicarea vopselei, in functie de aspectul dorit, putem alege din doua tipuri de pensule. Pentru aspectul texturat folosim pensula din par natural, foarte densa, care se gaseste in trei marimi:

Pentru a obtine un aspect neted, recomandam folosirea pensulelor plate din par artificial, care se subtiaza la varfuri:

In cazul in care nu sunteti familiarizat cu pensula si va este mai usor sa lucrati cu rola/trafalet, si aici puteti alege din doua marimi. Gasiti si rezerve de role de burete dense, de calitate, care va fac lucrul mai usor:

Pentru sigilarea vopselei pe baza de apa puteti folosi – precum ati citit si mai sus – lac sau ceara. Lacul se aplica cu pensula plata sau trafalet. Ceara insa se aplica cu o pensula speciala pentru ceara, conica (sau cu o carpa care nu lasa scame). Depinzand de marimea mobilei vopsite, puteti alege o pensula mai mare, sau una mica:

Pentru decorarea si stilizarea pieselor vopsite avem o gama larga de produse si tehnici, din care puteti alege:

Daca nu sunteti siguri pe voi, puteti opta pentru una din cartile lui Annie Sloan, in care sunt descrise tehnicile pas cu pas, cu multe fotografii, dar si diferitele stiluri. Desi sunt in limba engleza, au un limbaj foarte simplu, usor de inteles.

Pentru conceptul complet de amenajari interioare Annie a creat si vopsele de perete lavabile in gama, care completeaza perfect culorile regasite pe paleta Chalk Paint.

Nu demult a aparut in gama produselor Annie Sloan o vopsea satinata, numita Satin Paint, care are deja lacul incorporat, deci nu necesita sigilare. Acest lac confera suprafetei vopsite un aspect satinat. Nu adera la fel de bine ca Chalk Paint, ceea ce inseamna ca suprafata trebuie pregatita, slefuita sau grunduita inainte de vopsire. Se gaseste in 14 nuante de pe paletarul vopselelor de perete, astfel se pot folosi cu usurinta in proiecte de design interior.

Aici pe site si in webshop gasiti tot ce aveti nevoie pentru un proiect de reconditionare mobilier de succes.

Daca vreti sa invatati tehnicile speciale Annie Sloan, aveti posibilitatea de a participa la workshop in persoana sau online, in grup sau chiar individual. Pentru detalii contactati-ne cu incredere!

Happy Painting!

 
2023-10-27T11:00:04+03:00