As vrea sa fac a o privire retrospectiva pe acele vremuri, cand nu aveam nici cea mai vaga idee ca vreodata voi scrie un blog si nu am pus accent pe documentarea lucrurilor. Dar piesele reconstruite sunt aici imprejur, le folosim zi de zi, de accea m-am gandit sa vi le arat, caci merita macar atata atentie.
Cand nu cunosteam inca vopseaua Annie Sloan Chalk Paint™ si posibilitatile pe care le ofera, am abordat calea slefuire-lacuire/decapare.
Acesta este o bancheta-pat de cel putin 70 de ani cu motive secuiesti (partea de jos a banchetei poate fi detasata si acolo se putea dormi pe o pilota). Suprafetele mai mari am slefuit cu un aparat de slefuit (imprumut), partile detailate cu mana, cu multa sudoare si si mai mult timp.
Achizitia urmatoare a fost o masa si doua scaune, despre care am scris mai devreme aici.
Apoi mama a gasit intr-un second hand un fotoliu binisor. Saracul a fost cam vijelit, dar l-am curatat un pic, am slefuit lacul unde s-a cojit, apoi am dat cu un strat de bait. Astfel a capatat un exterior nou, si i-am cusut si o perna ca sa fie mai confortabila.
Pe stanga fotoliului se afla prima piesa la care am folosit Annie Sloan Chalk Paint™. Am primit de la cumnata-mea de cracium jumatate de borcan de vopsea si niste wax, sa o incerc, dar a tinut pana vara pana ce am ajuns sa lucrez cu ea. Acest dulapior a fost prima „victima”, si ulterior imi pare foarte rau ca nu va pot arata cum arata inainte. Esenta este totusi rezultatul, care se vede aici.
Utilizarea vopselei este intadevar simpla, acest fapt m-a incurajat la proiecte noi. Am gasit in sura o masuta bricolata de bunicul sotului meu. A fost vopsit cu un verde inchis, dar acesta nu s-a dovedit a fi problema, caci am inceput s-o vopsesc fara nici o preparare sau slefuire. Dupa doua straturi de Old White am dat cu ceara, am pus un maner nou, care nu numai ca arata bine, dar se asorteaza cu celelalte butoane din living. (Din fericire de atunci am inlocuit ghiveciul din plastic cu unul din lemn.)
In final v-as mai arata un scaunel, care in sine nu reprezinta valoare, dar copii il folosesc cu drag.
Asta a fost prima piesa pe care am incercat antichizarea, si trebuie sa recunosc, a fost iubire la prima vedere. De atunci ma straduiesc sa folosesc aceasta tehnica cand este cazul.
Am ajuns la finalul socotelii, daca aveti intrebari privind oricare dintre piesele enumerate, va incurajez sa o puneti!