1.

Vopseaua creta Annie Sloan Chalk Paint™ contine cu adevarat creta?

Primul si cel mai important e ca numele brandului, Chalk Paint™ nu se refera la ingredientele vopselei, ci la finisajul obtinut. Ca multe alte vopsele, vopselele decorative Chalk Paint™ contin carbonat de calciu. Carbonatul de calciu se poate obtine din mai multe surse, ca calcar, piatra de creta sau marmura. Pe langa aceste surse naturale se poate produce sintetic.  Reteta vopselei decorative Chalk Paint™ este secreta, fiind o marca inregistrata, va putem spune doar ca carbonatul de calciu folosit pentru Chalk Paint™ este obtinut din mai multe surse, printre care sunt carierele de var din Statele Unite.

2.

Care-i situatia cu celelalte vopsele care contin creta? Pot fii numite si ele ‘Chalk Paint’?

Numele brandului Chalk Paint™ nu se refera la ingredientele vopselei, ci mai degraba la finisajul ei. Chalk Paint™ este brandul oficial de vopsele decorative a firmei Annie Sloan Interiors din Oxford, Anglia. Nu este un nume generic. Nici nu a fost folosit ca numele colectiv al vopselelor care contin creta, probabil pentru ca caracteristicile lor difera foarte mult. In trecut au existat vopsele traditionale care contineau creta, ca de exemplu gessoul sau vopseaua de clei.  Existau si vopsele care contineau var, ca laptele de var. In vremurile moderne, carbonatul de calciu e folosit in tot feluri de emulsii, vopsele acrilice si latex. Acestea pot avea ingrediente comune, dar toate se comporta diferit, si obtinem finisaje diferite cu ajutorul lor.

3.

Pot sa-mi fac ‘Chalk Paint’ acasa?

Nu, Chalk Paint™ este un brand de vopsele decorative al firmei Annie Sloan Interiors, bazat pe o cercetare de o viata si experiente vaste in vopsire si culori. Chalk Paint™ nu este o vopsea simpla cu continut de creta. Nu e facut prin adaugare de tancuiala din Paris, lapte de ciment sau bicarbonat de sodiu la o vopsea existenta. A-ti face acasa propria vopsea este distractiva, de aceea pentru inspiratii si idei de vopsele homemade iti recomandam cartile lui Annie Sloan in care publica retete traditionale de vopsele.

4.

Unde este produs Annie Sloan Chalk Paint?

Vopseaua decorativa Annie Sloan Chalk Paint™ provine din Oxford, Anglia, unde este produsa in manufactura. In 2013 au inceput sa fabrice vopseaua si in Africa de Sud, tot in manufactura.