Capability Green este un verde cald, natural, inspirat de frumusetea peisajului englez. Foloseste-o pentru a aduce calitatile linistitoare a exteriorului in interior.

Numele vine de la gradinile luxuriante ale gradinarului peisagist englez din secolul al XVIII-lea, Lancelot „Capability” Brown, care este pana astazi cel mai celebru gradinar englez. Cele mai mari lucrari ale lui au imbinat peisajul parcurilor rurale neimblanzite cu gradinile cu flori si zidurile verzi incorporate (numite in engleza „ha-ha walls”).

O culoare blanda si linistitoare pentru ochi, Capability Green functioneaza bine cu majoritatea celorlalte culori de pe paleta, dar mai ales ca o baza neutra alaturi de albastru, roz si galben.

Capability Green a fost dezvoltat de Annie Sloan in parteneriat cu Royal Horticultural Society (RHS) pentru a sarbatori minunatele exterioare englezesti. ® The Royal Horticultural Society. Marca The Royal Horticultural Society (Registered Charity No 222879/SC038262) utilizate sub licenta de la RHS Enterprises Limited.