Topul celor mai cautate culori din 2018

/, Annie Sloan Paint™, chalk paint, Design, DIY/Topul celor mai cautate culori din 2018

Topul celor mai cautate culori din 2018

Nu demult am facut rezumatul tendintelor ce s-au conturizat la targul international Creativeworld din Frankfurt. Cand este vorba de culori, totdeauna privim spre viitor, vrem sa stim ce culori vor fi la moda sezonul viitor, ce culori sa alegem in designul interior, ce se va purta vara asta. Dar ar trebui sa privim si in urma sa putem planui pentru viitor. Sa vedem ce spun statisticile anului 2018 privind culorile?

2018 a fost incontestabil anul albului. De pe paleta Annie Sloan Paint™ au fost favorizate toate nuantele de alb, in special albul rece Old White, albul pur numit Pure, dar si albul cald Original.

 

Old White
Pure
Original

In topul celor mai cautate culori se asuma Old Ochre, un neutru care se poate combina cu aproape orice culoare de pe paleta – poate de aceea o iubim toti, este culoarea mea preferata. Dupa ocrul deschis urmeaza Duck Egg Blue, un albastru ca ouale de rata foarte retinut, apoi Paris Grey, griul cel mai popular, care se foloseste cel mai des in interioarele cu stil industrial, dar si in cel minimalist, scandinav.

Old Ochre
Duck Egg Blue
Paris Grey

In randul celor mai populare culori gasim albastrul fantastic Provence, un albastru pastelat, aproape de aquamarine. O iubim asa cum e, finndca e o culoare fantastica! Provence e urmat de Lem-lem, verdele fin si proaspat conceput cu scop caritativ impreuna cu Asociatia Oxfam. Este de fapt o editie limitata, se va mai gasi circa inca un an. In topul culorilor se asuma o alta culoare neutra, Counrty Grey, un fel de gri-bej, care iarasi la randul sau se poate combina bine.

Provence
Lem-lem
Country Grey

Ultimul loc in topul 10 al celor mai cautate culori in 2018 este ocupat de doua culori: Chateau Grey si French Linen, un gri verzui si un gri maroniu. Amandoua se pot folosi atat in interioare rustice, dar si in cele moderne, elegante. Ca si curiozitate, topul culorilor Chalk Paint™ este dominat de culorile neutre. Nici nu e de mirare, ca Annie a lansat inca doua culori neutre nu demult: Svenska Blue si Chicago Grey, pentru ca neutrele sunt baza oricarui design interior. Lem-lem-ul, culoarea lansata in 2017 a intrat deja in top in 2018. Sunt tare curioasa sa vad cum va evolua topul anului in curs avand aceste culori noi superbe.

Chateau Grey
French Linen
Chicago Grey

Pe cand tendintele internationale arata o mare varietate de culori, mai ales nuante tipatoare si neon, noi mergem pe sigur si ramanem la neutrele clasice. Desigur acestea se pot combina cu fel-de-fel de accesorii in mii de culori. Sper ca nu pesimismul nostru congenital sta la baza alegerii culorilor.

 

Sa vedem, ce aduce viitorul si cum se vor incadra aceste tendinte in viata de zi cu zi.

 

Care e culoarea ta preferata de pe paleta Annie Sloan Paint?

2020-04-28T14:41:10+03:00