Nu demult am facut rezumatul tendintelor ce s-au conturizat la targul international Creativeworld din Frankfurt. Cand este vorba de culori, totdeauna privim spre viitor, vrem sa stim ce culori vor fi la moda sezonul viitor, ce culori sa alegem in designul interior, ce se va purta vara asta. Dar ar trebui sa privim si in urma sa putem planui pentru viitor. Sa vedem ce spun statisticile anului 2018 privind culorile?

2018 a fost incontestabil anul albului. De pe paleta Annie Sloan Paint™ au fost favorizate toate nuantele de alb, in special albul rece Old White, albul pur numit Pure, dar si albul cald Original.

 

Old White
Pure
Original

In topul celor mai cautate culori se asuma Old Ochre, un neutru care se poate combina cu aproape orice culoare de pe paleta – poate de aceea o iubim toti, este culoarea mea preferata. Dupa ocrul deschis urmeaza Duck Egg Blue, un albastru ca ouale de rata foarte retinut, apoi Paris Grey, griul cel mai popular, care se foloseste cel mai des in interioarele cu stil industrial, dar si in cel minimalist, scandinav.

Old Ochre
Duck Egg Blue
Paris Grey

In randul celor mai populare culori gasim albastrul fantastic Provence, un albastru pastelat, aproape de aquamarine. O iubim asa cum e, finndca e o culoare fantastica! Provence e urmat de Lem-lem, verdele fin si proaspat conceput cu scop caritativ impreuna cu Asociatia Oxfam. Este de fapt o editie limitata, se va mai gasi circa inca un an. In topul culorilor se asuma o alta culoare neutra, Counrty Grey, un fel de gri-bej, care iarasi la randul sau se poate combina bine.

Provence
Lem-lem