Cum vopsim bucataria in 4 etape

/, Blog, DIY/Cum vopsim bucataria in 4 etape

Cum vopsim bucataria in 4 etape

Se poate vopsi si bucataria? Da, sigur ca se poate! Cu Annie Sloan Chalk Paint se poate revopsi cu usurinta si mobila de bucatarie. Iti dam cateva idei de unde sa incepi si la ce sa fii atenta daca te-ai hotarat sa-ti restilizezi bucataria. Nu iti pot arata propriul proiect, pentru ca am o bucatarie destul de nouta, alba, cum mi-am visat-o. Insa toate bucatariile de pe fotografii sunt refacute cu Annie Sloan Chalk Paint. Si daca va veni vremea, asta va fi si alegerea mea.

ETAPELE PROCESULUI DE TRANSFORMARE:

  1. Totul incepe cu o curatare ampla, mobila trebuie spalata, degresata (!). Acesta este o faza foarte importanta, fiindca daca ramane grasime pe mobila, vopseaua pe baza de apa nu va adera.  Pentru curatare foloseste detergent de vase si apa calda.
  2. Dupa uscare poti aplica vopseaua. Daca ti-ai ales culoarea, amesteca bine vopseaua pana la omogenizare si aplica primul strat. Asteapta cam 2-3 ore sa se usuce – daca e mobila din PAL, poate avea nevoie de si mai mult timp de uscare, chiar 24 de ore. Iti vei da seama imediat ca daca nu e uscat primul strat, pentru ca se ia cu al doilea.
  3. Aplica al doilea strat, si asteapta iarasi pana la uscarea completa.
  4. Sigileaza dupa preferinta cu lac mat sau lucios. Pe mobila de obicei folosim ceara pentru fixarea vopselei, insa pentru bucatarie va recomand lac pentru o mai buna protectie si curatare mai usoara.

Iata un exemplu unde mobila a fost vopsita cu Annie Sloan Chalk Paint si sigilata cu trei straturi de ceara pentru durablitate. Mai tarziu Sara a revopsit iarasi mobila si a sigilat-o cu lac. Pentru a citi tot procesul de transformare, click AICI sau pe imagini.

Iata o bucatarie realizata de insasi Annie Sloan. Pentru corpuri si masa a folosit culoarea Antibes Green sigilata cu lac lucios. Pe perete a aplicat vopsea de perete lavabila in nuanta Old White, apoi un model retinut cu ajutorul sablonului Valeska pe perete si pe masa cu culoarea Graphite. Sacunele metalice au primit culoarea Amsterdam Green sigilata la fel cu lac lucios. Iar podeaua e vopsita in Graphite, fixata cu lac mat, iar sub masa in forma de covor a aplicat lac lucios. Aici se vede foarte bine diferenta dintre cele doua variante de lac. Cu ajutorul produselor ei Annie a realizat o bucatarie vibranta si moderna. Descrierea detaliata a proiectului o gasiti AICI.

Nu conteaza cum arata bucataria ta acum, o poti transforma total. Alege prima data stilul – aici te poate ajuta ghidul stilurilor -, pe baza acestuia culoarea sau culorile, apoi fa-ti cateva zile libere si apuca-te! Iti dam o mana de ajutor cu un tutorial (are subtitrare in limba romana, alege limba la iconul settings):

Bucataria de mai jos are un aspect vintage. A fost vopsita in albul cretat Old White si slefuita pe la colturi pentru acest aspect imbatranit. Daca nu vrei sa slefuiesti, poti folosi ceara inchisa Dark Wax – chiar si peste lac.

Ea este Avery de la Holland Avenue Home, sotia unui preot in statul Iowa, America. Locuiesc intr-o casa construita in anii 1910 cu o bucatarie imbinata ulterior in anii ’80. A primit un buget minimal de la parohie sa-si reimprospateze bucataria.  De fapt avea o bucatarie oarecare, de care multi avem acasa. Avery a cautat moduri de revopsire cu costuri eficiente. Asa a ales sa reinnoiasca bucataria cu Annie Sloan Chalk Paint. Dupa ce si-a postat noua bucatarie, internetul a explodat, toate revistele de specialitate au pus-o pe coperta. Ia vedeti de ce:

Avery a folosit Pure pentru piesele suspendate si Duck Egg Blue pentru cele de jos. Arata fantastic, nu-i asa? Cititi articolul lui Avery si update-ul de dupa doi ani pe site-ui ei.

Daca vrei o bucatarie mai colorata, poti opta si pe ceva vesel, dar si pe ceva mai modest. Iata cateva exemple in albastru – caci e culoarea anului 🙂

Precum vezi, metoda Annie Sloan are solutii pentru toata bucataria, de la perete pana la podea – vezi imaginile de mai jos, unde chiar si podeaua e vopsita cu Chalk Paint! -, dar mai ales mobila! Pentru mai multe informatii sau technici intra in contact cu noi prin pagina noastra Facebook!

2023-06-23T11:16:10+03:00