Ghidul stilurilor #3 – Modern retro

/, Creative, Design, design interior, DIY/Ghidul stilurilor #3 – Modern retro

Stilul modern retro este o fuziune a functionalitatii cu stil. Este futuristic, implementeaza idei si designuri noi, totdata are influente adanci provenite din stiinta si technologie.

Modern retro combina diferite elemente, de la modele abstracte la forme curbate, mobila  aerodinamica cu cea cu forme drepte. Toti avem acasa macar o asemenea piesa ramasa de la parinti, bunici.

Modern retro nu face diferenta intre culori, le foloseste cu drag pe toate, avand in vedere forma si designul piesei sau a interiorului. Totusi sunt cateva culori tipice stilului modern retro de pe paleta Annie Sloan Chalk Paint™:

ARLES
EMPERORS'S SILK
BARCELONA ORANGE
ENGLISH YELLOW
PROVENCE
OLIVE
GREEK BLUE
OXFORD NAVY

Inspiratie din cartea Room recipes for colour and style de Annie Sloan

Influente care au inspirat stilul modern retro:

  • influenta artei abstracte, a erei atomice si dezvoltarea cercetarii spatiale
  • culori si modele indraznete, variate
  • forme aerodinamice in designul mobilei si accesoriilor
  • folosirea lemnului, a plasticului si a altor materiale produse de om

Acest stil imi este foarte drag, pentru ca in copilarie, la bunici, peste tot eram incunjurata de mobila anilor ’50-’60, care acum poate fi reimprospatata si reinterpretata sa capete un aspect modern. Am revopsit si eu cateva piese pe care le am in casa sau in atelier.

Stilul modern retro imbina foarte bine formele geometrice cu culori diverse, fie ele pastelate sau chiar foarte contrastante. Modelele florale cu frunze au fost folosite des in anii ’50-60, se pot gasi peste tot pe mobilierul acestor decenii. Asemenea modele se pot recrea acum ori prin pictura ori prin sablonare.

In interioarele modern retro capata accent sursele de lumina, astfel sunt redescoperite formele vechilor corpuri de iluminat. In iterioare sunt integrate lampile si plafonierele de acest stil. Vestea buna este ca se pot achizitiona sau produce in cadrul unor workshopuri sau la comanda abajururi personalizate. La fel, se pot vopsi in diferite culori si forme pe placul nostru. Chiar si lustrele vechi se pot reimprospata prin vopsire.

Sursa: Allmycrafts, Explorelamps, FoterIkea

Va arat cat de usor reconditioneaza Annie Sloan o piesa retro in cadrul unei emisiuni TV:

2023-06-23T11:16:12+03:00