Ghidul stilurilor #2 – Boho chic

Numit stil boem, bohemian chic, boho chic, sau sau prescurtat doar boho, vibreaza de modele si de culori, implementeaza multe culturi intr-o eclectica fina patrunsa de suflet artistic. Cateodata pare chiar surreal, cand sunt combinate elemente care de altfel nu apar impreuna, intr-o maniera poetica. Ei, de asta e boem…

De unde s-a inspirat stilul bohemian chic:

 • ganditi-va la anii ’20, era jazz-ului in Franta, culorile vibrante din Charleston Anglia, curentele noi de inceput de secol
 • modele vibrante, care au la baza o tema unificatoare, de exemplu o culoare comuna
 • diverse surse pentru modele, mobilier si colectionabile, provenind din diferitele parti ale lumii si din diferite secole
 • culori vibrante: doua culori din aceeasi zona a cercului cromatic, separate doar de o culoare , ca exemplu rozul cu portocaliul, sau doua culori secundare, ca movul cu verde smarald
 • culturi vibrante: elemente decorative provenind din culturi diferite puse unul langa altul
1c1

Culorile reprezentative stilului boem de pe paleta Annie Sloan Chalk Paint™:

BARCELONA ORANGE
PROVENCE
BURGUNDY
FLORENCE
ANTIBES GREEN
ARLES
OLD VIOLET
SCANDINAVIAN PINK
RODMELL
FIRLE
HENRIETTA
EMPEROR'S SILK

Modelele vibrante pot capata un aer boem daca le combinam cu o tema anume. Sa luam ca exemplu modelele florale: folosite in culori subtile, delicate vor rezulta o decoratiune vintage floral, dar aceleasi flori in culori si forme mai contrastante, deja sunt boeme. De asemenea sunt bineveite in acest stil florile cu forme neregulate.

Nu va fie frica sa experimentati cu diferitele culori si modele sa va dati seama, care sunt contrastante, dar totusi functioneaza bine impreuna! Daca aveti elemente decorative din diferite culturi, sau de diferite stiluri, in boem le puteti combina fara grija.

Ce decoratiuni va recomandam pentru stilul boem:
 • Decoratiuni de perete – acestea dau o afirmatie certa unui interior boho. Este un fel de must-have pentru un look cu adevarat boem. Cele mai preferate sunt  elementele tesute sau macrame, care sunt iarasi foarte la moda.
 • Plante naturale de interior – fiindca stilul boho isi propune sa aduca un comfort pamantos interioarelor, trebuie sa apelati la plante pentru acest aspect extra. Suculentii si terrariile sunt cele mai bune alegeri pentru a sublinia modul de viata boem. 
 • Elemente vintage – decoratiunile boeme au fost inventate demult, deci cu toate ca sunt vechi, sunt totdata eterne. Pentru a crea un ambient boem admirabil, folositi cat mai multe elemente vintage.
 • Accesorii decorative – decoratiunile boeme sunt totdeauna cea mai buna optiune carora le place aspectul decorativ festiv. Un mix de accesorii si modele diferite poate da interiorului un look festiv, stralucitor. De exmplu se poate folosi un pres cu model chevron langa o fata de masa mediterraneana. 
 • Mobilier pamanatos – mobila din lemn natural evidentiaza aspectul boem, fiind in contrast cu accesoriile si elementele decorative vibrante. Arata superb de exemplu o consola TV din lemn cu nervuri evidentiate alaturi de o canapea de piele (sau cu aspect de piele).
 • Tesaturi texturate – se pot folosi nu doar pentru comfort, ci pentru a da camerei un look aparte, care ii subliniaza caracteristicile boeme. Pentru acest scop se pot folosi covoare, perne, fete de masa, cuverturi colorate, dar si diferite materiale textile avand doar functie decorativa.

Pentru mai multe inspiratii dati click pe imaginile din galerie (sursa fotografii Pinterest):

2023-06-23T11:16:12+03:00