În ultimul timp m-am ocupat cu două scaune speciale, care au primit culoare nouă şi un look nou. Mi-a luat ceva timp până le-am terminat, pentru că ori vremea, ori alte programe au intervenit. Despre ele este vorba:

befaft

Când a venit vremea să mobilăm bucătăria, ne-am gândit să salvăm ceea ce se poate din mobilierul vechi. Aşa că m-am apucat să restaurez o masă veche şi două scaune, că doar atâtea am găsit prin casă. Pe atunci nu cunoşteam vopseaua Annie Sloan Chalk Paint™, de aceea am decaparat vopseaua maro veche cu Cromofag. Când a dispărut stratul gros de vopsea, s-a conturat frumos nervura lemnului.

asztallap

Lemnul a absorbit vopseaua şi a desenat un decor natural pe suprafaţă. Am şlefuit bine şi am dat cu lac de trei ori. Am procedat la fel şi cu cele două scaune. Deoarece nu ne-au ajuns două scaune în bucătărie, am făcut rost de încă două. Spătarele diferă, dar în general se potrivesc cu cele anterioare. Dar cu ele nu a mers chiar aşa de uşor. Au fost făcute din alt tip de lemn, astfel degeaba am tot şlefuit, nu a ieşit aceeaşi textură. Atunci a urmat planul B: fac două scaune albe antichizate! …deoarece mobilierul din bucătărie este tot alb. După primul strat de Annie Sloan Chalk Paint™ nuanţa Old White a arătat astfel:

szep szek

După fiecare strat de vopsea am şlefuit la ascuţişuri, să nu rămână tot şlefuitul la urmă. Apoi a urmat al doilea strat de vopsea:

tamla hatulrol

De obicei vopseaua Annie Sloan Chalk Paint™ se fixează cu ceară, dar ştiind că scaunele vor fi solicitate îndeajuns, am decis să le lăcuiesc. Am folosit lac nitro, am dat o singură dată, după care am şlefuit suprafaţa uşor.

tukrozodes

Rezultatul final arată astfel:

 kesz

tamla

Aşa arată acum împreună:

konyhakep