Cum obtinem usor stilul industrial cu vopsea cretata?

/, design interior, DIY/Cum obtinem usor stilul industrial cu vopsea cretata?

Cum obtinem usor stilul industrial cu vopsea cretata?

Aveam aceasta piesa veche, nefolosita demult. Si mi-am facut o idee, sa o transform in stil industrial. Ceea ce am vizualizat eu era o piesa neagra, cu butoane metalice si cu roti in loc de picioare. Pentru ca asta presupune stilul industrial: combinatia functionalitatii cu stilul.
 
Ghidul stilurilor: Stilul industrial

Nu a fost simplu, pentru ca piesa arata oribil: cu cateva straturi de vopsea de ulei pe ea, un spate de nesalvat si cu o folie pe blat. Am scapat de folie si am smirgheluit blatul sa am aspectul cald al lemnului natural in contrast cu negrul. Astfel curatat, am aplicat doar ceara inchisa, Dark Chalk Paint Wax pe blat, dar si in interiorul comodei.

Am taiat butoanele vechi si am chituit denivelarile. Am curatat corpul cu degresant si l-am vopsit in Graphite. Cu toate ca am dat doua straturi, am terminat in circa o ora, pentru ca vremea era favorabila. Apoi am aplicat un strat de ceara neagra, Black Chalk Paint Wax.

De aici lipseau doar accesoriile indispensabile stilului industrial: butoanele metalice si in loc de picioarele robuste, cu aspect invechit, niste roti. I-am pus si un spate din placaj ramas de la un alt proiect. Da, reciclez tot ce se poate!

Piesa si-a gasit locul in caminul nostru sub scara cu acelasi aspect natural ca blatul, fiind tratat cu aceeasi ceara, chiar langa frigiderul gri metalic. Mi-am facut coltisorul inchipuit in bucatarie. Acum pot sa beau un pahar cu vin si sa ascult niste muzica ambientala sa ma relaxez. Faceti si voi la fel!

Daca vrei sa sti mai multe despre stilul industrial, sau despre orice alt stil, acceseaza Ghidul stilurilor!

2023-06-23T11:17:20+03:00