Duck Egg Blue

/Duck Egg Blue
  • Duck Egg Blue este o culoare gri-verzuie, cu nuante de albastru domol, pe care eu o numesc simplu albastru mucegai. Este caracteristic mai ales rococoului francez, dar aceasta culoare se gaseste si in interioarele suedeze. Duck Egg Blue arata bine aplicat peste Chateau Grey si Aubusson Blue, slefuit fin. Daca o combini cu Old White, obtii o culoare superba. In proportie de 4:1 in favoarea Old White vei obtine o nuanta care evoca atmosfera caselor provinciale engleze.  
  • Numita dupa luxoasa statiune insulara italiana, Capri Pink este un roz fierbinte, inspirat de rozurile luminoase vii des intalnite pe paletele diferitelor etnii de pe glob de la textilele mexicane pana la arta camioanelor pakistaneze si interioarele caravanelor rrome. Capri Pink este un roz foc adevarat cu adancime si plin de energie, provocator si captivant. Foloseste-l ca accent langa culori deschise in tonuri reci, cu nunte roscate si roz pentru o simfonie tonala, sau impreuna cu nuante in tonuri calde de cacao pentru o eleganta sofisticata. Capri pink arata bine langa aproape orice nuanta de pe paletarul Chalk Paint, incearca-l langa Chateau Grey sau Aubusson Blue, dar merge chiar si cu Barcelona Orange!  
  • Numita dupa arborele de eucalipt originar din Australia, locul de nastere si a copilariei lui Annie, aceasta vopsea gri-verde Chalk Paint™ cu tonuri albastre, la fel ca frunzele veșnic verzi ale plantei de eucalipt Coolabah. Coolabah Green completeaza frumos culorile neutre, cum ar fi Country Grey si Paris Grey, sau rozurile mai moi, precum Piranesi Pink. Pentru o senzație clasica, armonioasa, combinati-o cu Old Ochre.
  • Numit si inspirat de lucrarile artistului american din secolul al XIX-lea James Abbott McNeill Whistler, Whistler Grey este un gri atractiv, cald si cu adevarat versatil, care completeaza tonurile mai deschise si pastelurile. Este de fapt un gri carbon distinctiv, care contine o doza mare de pigmenti albastri, de aceea permite crearea unui aspect metalic cu adevarat cool.