In ultima vreme au aparut tot mai multe marci de vopsele pentru mobila pe piata – ceea ce ne incanta, pentru ca tot mai multi isi vor da seama, ca merita reciclata, revopsita mobila veche in loc sa o aruncam. Este important si din punct de vedere al mediului, si din punct de vedere emotional, dar si artistic.

Vopselele pentru mobila difera mult, unele se intind mai bine, altele au o putere mai mare de acoperire, unele trebuiesc sigilate cu lac sau ceara, altele nu. Sunt vopsele cu care se pot realiza suprafete texturate, rustice, antichizate, dar sunt si pentru aspect modern. Gama e foarte variata, avem din ce alege daca stim ce vrem sa realizam.

Cand ne dam capul la reconditionare, prima intrebare e ce vopsea sa aleg? E greu daca nu le cunosti pe toate. De aceea e bine sa consulti un specialist. In magazinele de bricolaj nu prea ai posibilitatea, distribuitorii Annie Sloan insa ofera consultanta gratuita clentilor, ca ei sa poata decide cat se poate de bine in ceea ce priveste proiectele lor.

Eu primesc in continuu reprosuri, ca vopseaua Annie Sloan este scumpa (de parca de mine ar depinde…)! Si totdeauna ma intreb: oare fata de ce este scumpa? Valoarea este un atribute relativ. Daca ma gandesc la raportul pret-calitate, nu pot sa spun ca este scumpa. Daca ma gandesc cati bani te costa reconditionarea unui mobilier vechi fata de unul nou, nu mi se pare scumpa. Daca ma uit la valoarea adaugata pieselor uzate, nu este scumpa. Si daca ma uit inconjur pe piata, in categoria premium a vopselelor decorative, tot asta pot sa spun: nu este scumpa! 

Acum cateva luni a aparut pe blogul distribuitorului a mai multor vopsele de acest gen o comparatie dintre produsele lor (www.milosfamily.com) , de care ne-am bucurat mult, pentru ca ajuta clientii in alegere. Am vrea sa suplimentam aceste informatii cu cele despre vopselele Annie Sloan sa avem o imagine de ansamblu. Informatiile referitoare la celelelte marci de vopsele sunt luate din acest articol.

ANNIE SLOAN CHALK PAINT

AUTENTICO VINTAGE

AUTENTICO VERSANTE MATT

FUSION MINERAL PAINT

DIXIE BELLE