Ghidul stilurilor #6 – Rustic country

/, Blog, Design, design interior/Ghidul stilurilor #6 – Rustic country

Stilul rustic country nu este prea popular la noi, il cunoastem mai degraba ca rustic. Este de fapt ovatia marilor spatii exterioare, a conexiunii noastre cu pamantul. Caracterul rustic se inspireaza din naturaletea vietii de tara, ganditi-va de exemplu la casa padurarului, la caminul modest al fermierului, sau la o cabana din padure.

Inspiratiile stilului rustic country:

  • un stil in care te implici activ, lucrezi manual cu picioarele pe pamant
  • materiale naturale, ca lemnul si piatra
  • culori pamantii bogate, adanci
  • mobila robusta care a fost menita sa tina
  • suprafete patinate, care ne amintesc de aventurile anotimpurilor, de vremea ploioasa cu vant puternic
  • ustensilele vechi, vintage sunt accesorii perfecte stilului rustic

Culori reprezentative stilului rustic de pe paleta Annie Sloan Chalk Paint:

NAPOLEONIC BLUE
OLD OCHRE
PRIMER RED
PARIS GREY
OLD WHITE
ANTIBES GREEN
SVENSKA BLUE
GREEK BLUE

Experimentati si incercati sa creati modele unice cu ustensile simple, care va sunt la indemana. De exmplu muiati o bucata de banda de mascare in vopsea si vedeti ce forme rezulta. Sau faceti la fel cu o bucata de carton rupt sau varful unui creion. Motivele vor fi aleatoare, totodata foarte unice.

Daca nu aveti la indemana sabloane, va puteti folosi de orice pentru a crea motive: cartofi, rola de la hartie igienica, bucatele de carton, chibrituri, chiar si degetele. Lasati-va fantezia sa se avante!

Annie Sloan are o casa in Franta amenajata in stil rustic country. A scris si o carte despre cum a realizat diferitele piese, avand titlul Colour Recipes for Painted Furniture. Contine 40 de proiecte pas-cu-pas din casa ei din Normandia si are un capitol amplu despre culori si combinarea lor, o mica teorie a culorilor.

Va arat cateva fotografii din casa fantastica a lui Annie:

Annie ne arata detaliat cum obtinem aspectul rustic pe o piesa veche. (Am vazut piesa live la Oxford si sa stiti, arata mult mai bine decat in videouri!)

2023-06-23T11:16:12+03:00