Ghidul stilurilor #7 – Neoclasic

/, Annie Sloan Chalk Panit, Blog, Creative, Design, design interior, DIY/Ghidul stilurilor #7 – Neoclasic

Ghidul stilurilor #7 – Neoclasic

Neoclasicul este un stil grandios, care poate fi folosit si in caminele de azi. Acest stil are in centru ordinea si simetria, cu multe referinte la reprezentarile si elementele architecturale antice.

Inspiratii neoclasice:

  • elementul-cheie este simetria, designul balantat
  • simtul spatiului
  • colectibilele ca statuete, busturi romane sau grecice, reproductii antice
  • culori tari, pozitive, pereti plastici, elemente metalice stralucitoare (aur, bronz, cupru, argint)

Culori reprezentative stilului neoclasic pe paleta Annie Sloan Chalk Paint, care inca pot fi mixate intre ele pentru a le adanci:

BURGUNDY
ANTIBES GREEN
NAPOLEONIC BLUE
VERSAILLES
FLORENCE
GRAPHITE
ENGLISH YELLOW
OLD VIOLET

Mobila tipic neoclasica poate purta simbolurile victoriei, ca cununa de lauri sau frunzele de acanta. In orice caz are elemente arcuite, faltuiri, sau picioare de leu. Annie Sloan are o serie de noptiere in fiecare culoare de pe paleta, majoritatea lor fiind neoclasice. Culorile ei stau bine oricarei piese de acest gen.

Stilului neoclasic ii stau foarte bine ornamentele si detaliile metalizate, stralucitoare. Annie Sloan ne arata cum se folosesc cerurile ei metalizate, care ne ajuta in obtinerea unui look neoclasic prin evidentierea detaliilor:

Scaunul acesta neoclasic asemanator celui din tutorialul de mai sus este si acum in atelierul lui Annie la Oxford, am avut norocul sa-l vad si sa stau pe el. Nici nu va dati seama se scund e, asa-i? M-am mirat si eu cand l-am vazut live. Desi nu e scaun de copil 🙂 Dar are si Annie gingasia copilariei si umorul necesar pentru asemenea piese.

2023-06-23T11:17:20+03:00