Saptamana trecuta am comandat o cantitate mai mare de vopsele pentru a incarca stocul. Mi s-a diminuat stocul de la o zi la alta si imi pare bine ca tot mai multi sunt curiosi si destul de curajosi s-o incerce.

antoinette

Cu toate ca vopselele nu sunt ieftine, metoda Annie Sloan este totusi una din cele mai aratoase si mai la indemana pentru a duce stil in interioare si pentru a reinnoi mobila invechita, demodata.

Multi dintre voi vor sa stie cat mai multe despre technicile lui Annie Sloan si despre potentialul din aceste produse.

De ce este speciala aceasta vopsea?

In fiecare tara unde sunt distribuitori oficiali ai produselor Annie Sloan, se tin workshopuri, unde cei interesati pot invata technicile de baza. Ne putem pune intrebarea: e chiar asa de greu a lucra cu aceste vopsele ca necesita instruire? Ce e atat de complicat ca oamenii trebuie invatati cum s-o folosesca? Nu ajunge sa aplicam vopseaua si gata?

M-am gandit, care sunt intrebarile tipice, cu care ma intilnesc foarte des.

  • Chiar se adera fara slefuire? Daaaaaa! E greu de inchipuit acelora, care nu au incercat inca acest produs. Dar va spun sincer: da, se adera fara slefuire. Aproape pe toate suprafetele!

Cine are experienta in vopsire stie, ca daca vopseste ceva care nu a fost pregatit corespunzator, o vopsea buna se adera pentru un timp, dar rezultatul nu va fi frumos, si mai ales nu rezistent, daca de exemplu suprafata a fost lacuita gros inainte. Pentru astfel de suprafete se foloseste grundul, care se adera bine pe anumite suprafete, alimenteaza si protejeaza lemnul, dar dupa recomandarile producatorilor este necesara slefuirea prealabila a suprafetei.

Cu Chalk Paint nu trebuie sa faci nimic!

  • Ce fel de pensula sa folosesc?

Voi scrie special despre aceasta tema, ca toata lumea ma intreaba. Esentialul e sa fie cat mai bogata, cat mai deasa pensula.

annie sloan ecset medium

Pe fotografie vedeti pensula medie Annie Sloan. Sursa: nemiskacat.hu

  • Ce sa fac sa nu iasa dungi?

Nimic! Lasa sa aiba dungi!

Nu va alarmati daca primele linii va vor iesi ca pe fotografiile de maj jos.

DSC_0632

DSC_0625 DSC_0540 20 piros

Asta este esenta vopselei! Chiar din aceasta cauza se poate folosi excelent pentru antichiazre.

Nu trebuie sa faci eforturi mari, daca vrei o suprafata neteda de tot, poti folosi alte produse, pensule sau trafalet, si vei obtine rezultate uniforme. Nu e nici o problema cu asta, nu toata lumea prefera acest stil.

  • Cum functioneaza ceara, cum trebuie aplicata? Nu e mai bun lacul?

In general ceara protejeaza si fixeaza vopseaua, si la acest stil se potriveste mai bine ceara. Vopseaua naturalizeaza bine ceara, rezultand a suprafata frumoasa, mata. Independent de aceasta se poate si lacui. Aplicarea cearei se poate face cu pensula sau cu carpa.

Cel mai greu in a folosi aceste produse este sa te lasi de regulile severe care sunt valabile la o reinnoire. Ganditi-va mai lejer, mai jucaus la reinnoirea mobilei. Distribuitorii prin workshopuri va ofera mai mult decat technicile de baza: o intreaga conceptie reprezentata de Annie Sloan si de mobilierele vopsite cu Chalk Paint.

In totalitate Chalk Paint da o infatisare bine distinsa si un look unic mobilierului uzat.

Cel mai important e sa folosim vopseaua, nu sa vorbim despre ea 🙂

Dupa parera mea este o vopsea foarte pasionanta si creativa!