Cum incepem sa ne obisnuim de programul copiilor la scoala, tot mai mult observam ca ne imbratiseaza toamna cu culorile ei calde si lumina aurie. Daca vrei sa strecori aceasta stralucire si in camin, iti dam niste idei.

Aceste accente nu sunt greu de realizat, trebuie doar sa alegeti technica si produsele adecvate. Sistemul Annie Sloan ofera doua tipuri de produse pentru aurire: foita si ceara metalizata. Cele doua tipuri difera atat in modul de aplicare, cat si in efectul creat. In acest articol ne ocupam doar cu foita.

Foita necesita mai multa atentie, insa rezultatul e mult mai impresionant, mai artistic. Foita se aplica pe o culoare de baza cu ajutorul unui adeziv special, numit Gold Size.

Aplicati adezivul in strat subtire pe locurile unde vreti sa lipiti foita, apoi asteptati 10-15 minute. Adezivul la inceput va fi albuie, apoi isi schimba culoarea in albastrui, la urma devine clar. Atunci a venit timpul sa puneti un pic de talc pe mana sa nu vi se lipeasca foita de degete, apoi asezati-o fin pe adeziv. Cu o pensula curata ajutati foita sa se lipeasca bine. Unde nu ati pus adeziv, foita va cadea de la sine. (Adunati bucatelele cazute pentru ca se pot refolosi la alte proiecte.) La final ceruiti sau lacuiti in functie de ce v-ati propus pentru piesa respectiva. Foita se gaseste in trei nuante: aur, argint si cupru.