Új tanév, új íróasztal

/, chalk paint, DIY/Új tanév, új íróasztal

Új tanév, új íróasztal

Az évkezdés mindig kicsalogat valami újat belőlünk. Tanévkezdéskor nem szokás ígéreteket tenni, mégis az új év kezdete új ígéretekkel van teli. Megkívánja, hogy felkészüljünk, előkészüljünk, új ruhába öltöztessük a szívünket is.

Az új tanévhez mi is találna jobban, mint egy új íróasztal. Igazából ez a gyerekeknek dukálna – már arra is megvan a terv -, de nem tudtam ellenállni, hogy magamat is meglepjem egy szépséggel, amin még nagyobb öröm lesz dolgozni.

a10

Ezt a modern íróasztalt kidobásra ítélték és én megsajnáltam. Elhozattam pár száz kilométerről, hogy új külsőt adjak neki. Szétszedve érkezett, nem is állítottuk össze festés előtt. És ott látható a kis segítségem is, aki mindig a kezem alá (alatt) dolgozik.

Az előkészítéssel nem volt sok gond, egyetlen helyen kellett egy kicsit kikozmetikázni, mert a mágneszárja elromlott és elég brutálisan belefúrtak egy akasztót, ami megtartotta az ajtaját, de ezt a férjem kijavítgatta.

a1 copy

Igazából csak festeni kellett. Persze ahhoz is kellett egy jó koncepció. Mivel a hálószobánkba fog kerülni, színeiben és stílusában találnia kell a meglévő bútorokhoz. Így esett a választásom az Annie Sloan palettáról az Old Ochre és a Coco színekre. Egy új stencilt is választottam hozzá, hogy egy kis bohóságot vigyek bele.

a2

Rámesteledett mire az Old Ochre-t két rétegben felvittem és leviaszoltam, így másnap folytattam.

a3

Szárad az első réteg Coco…

a4   a5

…ezalatt van idő stencilezni.

Amikor a két fiókot betettem a helyére, feltűnt, hogy túlzsúfolt lett a sok mintától. Akkor vettem újra az ecsetet és a bal oldali fiókon eltűntettem a mintákat, vagyis ráfestettem még egy réteg világos festéket.

a15

A harmónia kedvéért és a monotonitás megtörése érdekében a tetejére is került egy kis minta.

a13

Majd jöttek a bútorgombok, amiket még karácsonykor vásároltam Nemiskacatnál, de sosem került rájuk sor. Hagyma formájú porcelán bútorgombok, amikbe első látásra beleszerettem. Most rájuk találtam egy fiók mélyén és megörvendtem nekik, mert pont ez hiányzott még az íróasztalról!

a14

Egyelőre a műhelyben díszeleg, mert a hálóban helyet kellene csinálni neki, de én nem bánom, kezdtem megkedvelni és belakni. Lehet, hogy mégsem lesz belőle hálószoba bútor…

U.i.:

A stencilt persze ismét kipróbáltam a falon, íme:

a17 a20

2019-01-23T13:29:04+03:00