Cum cosi lalele din material textil

//Cum cosi lalele din material textil

Cum cosi lalele din material textil

Fie din cauza primaverii, sau din cauza vremii insorite, mi-a venit cheful sa fac niste lalele care nu ofilesc. De 8 Martie copiii duc flori educatoarelor, invatatoarelor, dar ma doare sufletul ca stiu, ca ele nu dureaza mult. De aceea eu ma straduiesc totdeauna sa dau cadou ceva durabil. Nu-mi plac deloc florile artificiale, din plastic, dar materialele textile sunt cu totul altceva, mai ales intr-un proiect DIY. Putem refolosi ramasite de materiale, paie din plastic, mai punem cateva amanunte, si intr-o ora-doua ne-am si umplut vaza cu flori. Puteti realiza acest proiect chiar si FARA masina de cusut!

Va arat cum se fac aceste lalele minunate pas cu pas:

Ne trebuiesc cateva bucati de materiale textile colorate – mie imi plac cele cu buline, dar puteti folosi si imprimeuri florale, dar si geometrice. Rezultatul oricum va arata bine. Vom avea nevoie de cca 20×30 cm de fetru verde, trei paie, o foarfeca, precum ata verde si alba sau colorata, depinzand de material. Eu am folosit si banda autoadeziva sa fixez fetrul pe paie, dar daca nu aveti acasa, merge si fara.

In primul pas taiem bucatile corespunzatoare, din fiecare cate una – inmultit la cate flori vrem sa realizam.

din materialul textil colorat taiem bucati de 16X8 cm
pentru tulpina taiem o bucata de 2,5 cm X inaltimea paielui, si doua frunze, una mai mica si una mai mare cu poala de 2,5 cm
indoim bucata si coasem partea laterala, partea de sus fiind indoita (daca nu aveti masina de cusut, puteti coase cu mana)
coasem fetrul pe paie (aici ne foloseste banda autoadeziva, sa nu alunece sau sa nu ne tot cada fetrul)
aplicam materialul colorat pe fetru la cele patru laterale
nu trebuie cusut materialul peste tot sa aiba cadere cand reversam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

asa arata floarea reversata
umplem floarea cu vatelina (sau ramasite de material textil, fleece, sau orice material pufos)
indoim materialul si coasem la mijloc
facem acelasi lucru si pe partea laterala
nu avem decat sa aplicam frunzele pe tulpina: prima data frunza mica
apoi frunza mare in sensul opus

Asa-i ca nu e atat de dificil? Dupa doua-trei flori va merge ca din senin!

Fiul meu a tinut sa-si aleaga singur materialele textile pentru florile invatatoarei, si desigur nu ales roz, dar nici rosu! Insa aceste flori arata bine in orice culoare!

Gata, suntem pregatiti de 8 Martie! In weekend urmeaza sa-mi mai fac cateva, ca-mi va fi dor de ele. Daca nu primesc de 8 Martie…

2019-03-07T15:33:48+03:00