Cat costa vopseaua pentru mobila?

Cat costa vopseaua pentru mobila?

In ultima vreme au aparut tot mai multe marci de vopsele pentru mobila pe piata – ceea ce ne incanta, pentru ca tot mai multi isi vor da seama, ca merita reciclata, revopsita mobila veche in loc sa o aruncam. Este important si din punct de vedere al mediului, si din punct de vedere emotional, dar si artistic.

Vopselele pentru mobila difera mult, unele se intind mai bine, altele au o putere mai mare de acoperire, unele trebuiesc sigilate cu lac sau ceara, altele nu. Sunt vopsele cu care se pot realiza suprafete texturate, rustice, antichizate, dar sunt si pentru aspect modern. Gama e foarte variata, avem din ce alege daca stim ce vrem sa realizam.

Cand ne dam capul la reconditionare, prima intrebare e ce vopsea sa aleg? E greu daca nu le cunosti pe toate. De aceea e bine sa consulti un specialist. In magazinele de bricolaj nu prea ai posibilitatea, distribuitorii Annie Sloan insa ofera consultanta gratuita clentilor, ca ei sa poata decide cat se poate de bine in ceea ce priveste proiectele lor.

Eu primesc in continuu reprosuri, ca vopseaua Annie Sloan este scumpa (de parca de mine ar depinde…)! Si totdeauna ma intreb: oare fata de ce este scumpa? Valoarea este un atribute relativ. Daca ma gandesc la raportul pret-calitate, nu pot sa spun ca este scumpa. Daca ma gandesc cati bani te costa reconditionarea unui mobilier vechi fata de unul nou, nu mi se pare scumpa. Daca ma uit la valoarea adaugata pieselor uzate, nu este scumpa. Si daca ma uit inconjur pe piata, in categoria premium a vopselelor decorative, tot asta pot sa spun: nu este scumpa! 

Acum cateva luni a aparut pe blogul distribuitorului a mai multor vopsele de acest gen o comparatie dintre produsele lor (www.milosfamily.com) , de care ne-am bucurat mult, pentru ca ajuta clientii in alegere. Am vrea sa suplimentam aceste informatii cu cele despre vopselele Annie Sloan sa avem o imagine de ansamblu. Informatiile referitoare la celelelte marci de vopsele sunt luate din acest articol.

ANNIE SLOAN CHALK PAINT

AUTENTICO VINTAGE

AUTENTICO VERSANTE MATT

FUSION MINERAL PAINT

DIXIE BELLE

Cost/500l*: 75 lei

Cost/1l*: 150 lei

Cost/500l*: 90 lei

Cost/1l*: 180 lei

Cost/500l*: 110 lei

Cost/1l*: 220 lei

Cost/500l*: 145 lei

Cost/1l*: 290 lei

Cost/500l*: 145 lei

Cost/1l*: 290 lei

*la momentul publicarii articolului

In ce priveste preturile, ele sunt doar orientative, timp ce o cantitate similara din unele marci de vopsele din cauza diferentei de consistenta va acoperi intotdeauna diferite marimi de suprafete. De asemenea trebuiesc luate in considerare produsele auxiliare ce vor fi necesare unui proiect cand calculam costul lui real.

Si iata toate informatiile tehnice despre Annie Sloan Chalk Paint™ necesare unei decizii adecvate asupra alegerii vopselelor ecologice:

Scurta descriere: Vopsea premium de analta calitate conceputa pentru a oferi un finisaj texturat, cu putere mare de acoperire si culori unice. Finisajul cretat ofera o eleganta aparte si un surplus de stil mobilierului vopsit.

Cand este cea mai indicata: A fost creata pentru mobilier, deci se poate vopsi cu ea de la lemn la MDF si PAL orice tip de mobila fara grund sau slefuire. Se poate folosi cu nenumarate tehnici decorative. Ideala pentru antichizare prin textura pe care o rezulta cand aplicata cu pensula densa.

Putere de acoperire/500ml: 6-7mp/strat

La ce fel de suprafata adera bine: Adera bine la aproape orice suprafata de la lemn natural la PAL, MDF, melamina, piatra, sticla, plastic.

Cand este necesar un grund: Doar cand vrem sa deschidem de tot culoarea mobilei din PAL, pentru a economisi vopsea, si nu pentru aderenta.

Cand este nevoie de sigilare: Totdeauna. Se poate sigila cu ceara incolora, ceruri colorate, sau cu lac (mat sau lucios).

Autonivelanta? Raman urme de pensula? Nu este autonivelanta. Se poate aplica cu pensula densa pentru a obtine texturi, cu o pensula sintetica pentru suprafata neteda, sau cu rola pentru suprafete uniforme.

Poate fi folosita la exterior? Da, finisat cu lac Chalk Paint Lacquer cu filtru UV.

Uscat la atingere in: 30 min

Urmatorul strat poate fi aplicat dupa: 30 min – 1 ora (in functie de temperatura si umiditatea aerului)

Timp complet de uscare/maturare dupa terminarea proiectului: 14–21 zile

Compusi organici volatili: 0.02 g/L (limita aprobata de UE pentru acest tip de produs este de 40g/l)

Se poate folosi in siguranta pe mobilierul copiilor? Da, este certificat a fi „toy safe”, gasiti iconul pe fiecare cutie

In ce cantitati este disponibila: 120ml, 1000ml

Numar de culori disponibile: 45

De fapt nu e usor sa faci o alegere buna, trebuie sa iei in calcul mai multe criterii. In primul rand trebuie sa stii ce vrei: ori o culoare anume, ori un finisaj special, eventual cat poti/vrei sa cheltui. Cel mai important e sa iei decizia sa reciclezi mobila, apoi poti testa mai multe tipuri de vopsea sa-ti dai seama care se potriveste stilului tau, proiectului tau, sau inchipuirii tale. Multe se pot spune despre Annie Sloan Chalk Paint™, doar ca e scumpa nu – in categoria marcilor premium cel putin. Pe de alta parte pe langa fiecare cutie de Chalk Paint primesti sfaturi si consultanta (gratuita!) la fiecare proiect, iar acesta este de nepretuit!

 

2021-02-04T14:56:32+00:00